Такий інгредієнт, як сир, можна знайти в багатьох стравах, а ще ним дуже люблять смакувати просто так. Багато хто вірить, що приготувати сир у домашніх умовах досить складно, але це зовсім не так. Для цього потрібні уважність, терпіння і зовсім трошки продуктів.
В цьому рецепті немає нічого надскладного, проте кулінари наголошують, що важливо пам’ятати про певні секрети, аби домашній сир вийшов дійсно смачним і ніжним.
Що вам знадобиться:
- 1 л молока (3,3% жирності);
- 200 г сметани (20% жирності);
- 3 яйця;
- 1 ч. л солі.
Як приготувати домашній сир за цим рецептом:
- Перелийте молоко до глибокої каструлі чи сотейника, поставте на середній вогонь. Нагрійте продукт до кипіння. За цей час збийте яйця з сіллю.
- До яєчної маси потрібно додати сметану, добре перемішати до однорідності. Коли молоко закипить, повільно влийте масу з яєць і сметани.
- Доведіть масу до кипіння ще раз, і коли вона закипіла, варіть її, помішуючи, 5-7 хвилин. За цей час маса почне згортатися.
- Продовжуйте варити ще 3-4 хвилини — всередині повинні утворитися великі пластівці. Тепер можна вимкнути вогонь, взяти марлю та процідити через неї отриману масу.
- Сир, який залишився в марлі, загорніть у тканину і зачекайте, щоб він охолонув.
Ви можете завжди регулювати кількість солі та спецій у домашньому сирі, який приготували власноруч. Можете також поекспериментувати й додати горіхи, зелень чи інші інгредієнти, щоб покращити смак продукту, зробити його унікальним. Коли сир повністю охолонув, його можна витягнути з марлі і нарізати скибочками. Смачного!
Джерело: ТСН