чебуреки

Навчилася у куми, як приготувати вдома справжній, хрусткий чебурек.

Поділитися

Хрустке, але ніжне тісто та соковита начинка – такими виходять чебуреки за цим рецептом. 

Спробуйте приготувати і цей рецепт стане вашим улюбленим.

Чебуреки – дуже відома страва з тіста та фаршу, яка стала однією з найпоширеніших вуличних страв. Традиційні чебуреки мають тонке тісто, яке зовні хрустке, а в середині дуже ніжне та багато соковитого фаршу, бульйон з якого прямо сочиться зі страви.

Приготувати ідеальні чебуреки вдома нескладно. Готове, чітко дотримуватися рецептури.

Необхідні інгредієнти:

  • для тіста:
  • борошно – 600 г;
  • гаряча вода – 300 мл;
  • рослинна олія – 50 мл;
  • сіль – 1 ч.л без гірки;
  • цукор – 2 ч.л.

Для начинки:

  • м’ясо (свинина, телятина, баранина) – 400 г;
  • цибуля – 300 г;
  • вода – 250 мл;
  • сіль, перець за смаком;
  • олія для смаження – 500 мл.

Нагрійте воду до 60-70 градусів і розчиніть у ній сіль із цукром. У миску просійте борошно, додайте туди гарячу воду та олію. Почніть замішувати тісто, поки воно не стане м’яким і еластичним. Оберніть тісто харчовою плівкою і дайте йому відпочити 15-20 хвилин.

Тим часом приготуйте начинку: прокрутіть свинину, яловичину або баранину з цибулею через м’ясорубку. Якщо м’ясо нежирне, додайте трохи сала. В отриманий фарш додайте сіль, перець і воду, перемішайте до злегка рідкої консистенції – це додасть майбутнім чебурекам соковитості.

Робочу поверхню змастіть олією і розділіть тісто на шматочки по 50 грамів. Кожен шматочок тонко розкачайте. На одну половину тіста покладіть фарш, а іншою накрийте і ретельно притисніть краї. Розігрійте сковороду з великою кількістю олії та смажте чебуреки до золотистого кольору з обох боків.

Готово!

 

Читайте також:

Фантастичний гарбузовий кекс: покроковий рецепт смачного десерту

Секрети найкращого вінегрету: культовий салат по-новому