Хрустке, але ніжне тісто та соковита начинка – такими виходять чебуреки за цим рецептом.
Спробуйте приготувати і цей рецепт стане вашим улюбленим.
Чебуреки – дуже відома страва з тіста та фаршу, яка стала однією з найпоширеніших вуличних страв. Традиційні чебуреки мають тонке тісто, яке зовні хрустке, а в середині дуже ніжне та багато соковитого фаршу, бульйон з якого прямо сочиться зі страви.
Приготувати ідеальні чебуреки вдома нескладно. Готове, чітко дотримуватися рецептури.
Необхідні інгредієнти:
- для тіста:
- борошно – 600 г;
- гаряча вода – 300 мл;
- рослинна олія – 50 мл;
- сіль – 1 ч.л без гірки;
- цукор – 2 ч.л.
Для начинки:
- м’ясо (свинина, телятина, баранина) – 400 г;
- цибуля – 300 г;
- вода – 250 мл;
- сіль, перець за смаком;
- олія для смаження – 500 мл.
Нагрійте воду до 60-70 градусів і розчиніть у ній сіль із цукром. У миску просійте борошно, додайте туди гарячу воду та олію. Почніть замішувати тісто, поки воно не стане м’яким і еластичним. Оберніть тісто харчовою плівкою і дайте йому відпочити 15-20 хвилин.
Тим часом приготуйте начинку: прокрутіть свинину, яловичину або баранину з цибулею через м’ясорубку. Якщо м’ясо нежирне, додайте трохи сала. В отриманий фарш додайте сіль, перець і воду, перемішайте до злегка рідкої консистенції – це додасть майбутнім чебурекам соковитості.
Робочу поверхню змастіть олією і розділіть тісто на шматочки по 50 грамів. Кожен шматочок тонко розкачайте. На одну половину тіста покладіть фарш, а іншою накрийте і ретельно притисніть краї. Розігрійте сковороду з великою кількістю олії та смажте чебуреки до золотистого кольору з обох боків.
Готово!
Читайте також: