суп із креветками

Цей суп із креветками та вершками підкорить ваш смак! Легкий і швидкий рецепт

Поділитися

Якщо хочеться чогось ніжного, смачного і не надто складного в приготуванні, суп із креветками та вершками – ідеальний варіант. Він виходить легким, ароматним і має приємну кремову текстуру. А ще готується швидко, тож уже за пів години можна насолоджуватися гарячою тарілкою цього смаколика.

Що потрібно:

300 г очищених креветок

1 середня цибулина

1 морквина

2 картоплини

1 зубчик часнику

500 мл води або бульйону

200 мл вершків (10-20%)

1 ст. л. оливкової або вершкової олії

Сіль і перець – за смаком

Зелень (кріп, петрушка) – для прикраси

Читайте також: Хустки та шалі – головний тренд сезону! Дізнайтеся, як їх носити правильно

Як приготувати:

Готуємо овочі. Цибулю дрібно нарізаємо, моркву тремо на тертці, картоплю ріжемо кубиками.

Обсмажуємо. У каструлі розігріваємо олію, додаємо цибулю, обсмажуємо, потім додаємо моркву й тушкуємо.

Варимо основу. Кидаємо картоплю в каструлю, заливаємо водою або бульйоном і варимо 15 хвилин, поки картопля не стане м’якою.

Додаємо креветки. Якщо вони сирі, варимо 3-4 хвилини, якщо вже варені – просто прогріваємо.

Вливаємо вершки. Зменшуємо вогонь, вливаємо вершки, додаємо сіль і перець за смаком, перемішуємо й доводимо майже до кипіння.

Фінальні штрихи. Додаємо подрібнений часник, перемішуємо і вимикаємо вогонь. Даємо супу настоятися 5-10 хвилин.

Подача. Наливаємо суп у тарілки, посипаємо свіжою зеленню. Смачно буде з грінками або шматочком теплого хліба.

Ось і все! Проста, але дуже смачна страва, яка точно сподобається всій родині.