Якщо хочеться чогось ніжного, смачного і не надто складного в приготуванні, суп із креветками та вершками – ідеальний варіант. Він виходить легким, ароматним і має приємну кремову текстуру. А ще готується швидко, тож уже за пів години можна насолоджуватися гарячою тарілкою цього смаколика.
Що потрібно:
300 г очищених креветок
1 середня цибулина
1 морквина
2 картоплини
1 зубчик часнику
500 мл води або бульйону
200 мл вершків (10-20%)
1 ст. л. оливкової або вершкової олії
Сіль і перець – за смаком
Зелень (кріп, петрушка) – для прикраси
Читайте також: Хустки та шалі – головний тренд сезону! Дізнайтеся, як їх носити правильно
Як приготувати:
Готуємо овочі. Цибулю дрібно нарізаємо, моркву тремо на тертці, картоплю ріжемо кубиками.
Обсмажуємо. У каструлі розігріваємо олію, додаємо цибулю, обсмажуємо, потім додаємо моркву й тушкуємо.
Варимо основу. Кидаємо картоплю в каструлю, заливаємо водою або бульйоном і варимо 15 хвилин, поки картопля не стане м’якою.
Додаємо креветки. Якщо вони сирі, варимо 3-4 хвилини, якщо вже варені – просто прогріваємо.
Вливаємо вершки. Зменшуємо вогонь, вливаємо вершки, додаємо сіль і перець за смаком, перемішуємо й доводимо майже до кипіння.
Фінальні штрихи. Додаємо подрібнений часник, перемішуємо і вимикаємо вогонь. Даємо супу настоятися 5-10 хвилин.
Подача. Наливаємо суп у тарілки, посипаємо свіжою зеленню. Смачно буде з грінками або шматочком теплого хліба.
Ось і все! Проста, але дуже смачна страва, яка точно сподобається всій родині.