як приготувати домашні роли

Домашні роли з овочами та м’ясом: як приготувати смачну вечерю вдома

Поділитися

Роли давно стали улюбленою стравою для багатьох. Вони смачні, цікаві та універсальні, адже можна експериментувати з начинкою. Але навіщо чекати, коли з’явиться можливість піти до ресторану, якщо роли можна легко приготувати вдома? Це значно дешевше, а смак можна налаштувати під свої вподобання.

Що знадобиться?

Листи норі – основа для ролів. Їх можна знайти майже в будь-якому супермаркеті.

Читайте також:Теплиця на дачі: як отримати свіжі овочі круглий рік

Рис – ідеально підійде спеціальний для суші, але підійде і звичайний круглий.

Овочі – огірок, морква, авокадо, болгарський перець або інші за вашим смаком.

М’ясо – варена або смажена курка, яловичина чи навіть креветки.

Соєвий соус – для подачі.

Як приготувати?

Готуємо рис

Ретельно промийте рис, поки вода не стане прозорою. Зваріть його у співвідношенні 1:2 (одна частина рису – дві води). Коли рис охолоне, додайте трохи рисового оцту, цукру та солі. Це надасть йому характерного смаку.

Підготуйте овочі та м’ясо

Овочі наріжте тонкими смужками. М’ясо відваріть або обсмажте, також наріжте його невеликими шматочками.

Складаємо роли

Покладіть лист норі на рогожу блискучою стороною вниз. Розподіліть по ньому тонкий шар рису, залишаючи 2-3 см вільного краю зверху. Посередині покладіть овочі, м’ясо та, якщо хочете, трохи крем-сиру або майонезу.

Скручуємо рол

За допомогою рогожі обережно скрутіть рол, щільно притискаючи, щоб начинка трималася. Зволожте край норі водою, щоб склеїти його.

Ріжемо та подаємо

Гострим ножем наріжте рол на шматочки. Подавайте з соєвим соусом.

Домашні роли – це не лише смачно, а й цікаво. Ви можете залучити до приготування дітей чи друзів, щоб зробити процес ще веселішим. А найголовніше – це завжди свіжа і корисна страва, створена з любов’ю.