піца з ковбасою та сиром

Домашня піца з ковбасою та сиром, яка смачніша за ресторанну! Готується легко

Поділитися

Домашня піца – це чудовий варіант для швидкого перекусу або сімейної вечері. Вона виходить набагато смачнішою, ніж магазинна, адже ви самі обираєте якісні інгредієнти. А головне – готується дуже просто! Піца з ковбасою та сиром не вимагає складних продуктів, її можна зробити буквально за годину.

Інгредієнти

Для тіста:

250 мл теплої води

1 ч. л. сухих дріжджів або 10 г свіжих

1 ч. л. цукру

1/2 ч. л. солі

2 ст. л. олії

350–400 г борошна

Для начинки:

200 г ковбаси (вареної, копченої або салямі)

150–200 г твердого сиру

3–4 ст. л. томатного соусу або кетчупу

1 невелика цибулина (за бажанням)

1 помідор (за бажанням)

1 ч. л. італійських трав або орегано

Читайте також: Салат із цвітної капусти та броколі: легкість, користь і смак в одній тарілці

Покрокове приготування

Готуємо тісто

У теплій воді розчиніть дріжджі та цукор. Дайте постояти 5–10 хвилин, щоб дріжджі «ожили» – на поверхні повинна з’явитися пінка. Додайте сіль, олію та частинами вводьте борошно. Замісіть м’яке, трохи липке тісто. Накрийте рушником і залиште в теплому місці на 30–40 хвилин, щоб підросло.

Підготовка начинки

Поки тісто підходить, наріжте ковбасу тонкими кружечками або смужками. Сир натріть на тертці. Якщо використовуєте цибулю, наріжте її тонкими півкільцями, а помідор – кружечками.

Формуємо піцу

Розігрійте духовку до 200°C. Тісто розкачайте в коло або прямокутник (за розміром дека). Викладіть його на змащене олією деко або застелений пергаментом лист.

Змастіть тісто томатним соусом, розкладіть ковбасу, цибулю, помідори. Посипте орегано або іншими спеціями. Зверху рівномірно розподіліть сир.

Випікаємо

Випікайте піцу в духовці 15–20 хвилин, поки краї не стануть рум’яними, а сир повністю не розплавиться.

Подача

Готову піцу дістаньте з духовки, дайте їй трохи охолонути, наріжте шматочками – і можна подавати!

Ця піца ідеально смакує з кетчупом, часниковим соусом або просто так. Вона швидка, проста й дуже смачна!