Що може бути кращим за ароматний, м’який, рум’яний домашній хліб? А якщо додати до нього сир і часник – виходить справжня смакота, від якої неможливо відірватися! Такий хліб можна подати до супу, салату або просто їсти з чашкою чаю.
Що знадобиться:
300 мл теплого молока
1 ст. ложка цукру
1 ч. ложка солі
2 ч. ложки сухих дріжджів
3 ст. ложки рослинної олії
450 г борошна
150 г твердого сиру (чеддер, моцарела або будь-який інший)
3–4 зубчики часнику
1 яйце (для змащування)
Пучок зелені (петрушка, кріп або зелена цибуля)
Читайте також: Чому листя капусти жовтіє: основні помилки у догляді
Як готувати:
1. Готуємо тісто. У теплому молоці розчинити дріжджі, цукор і сіль. Дати постояти 10 хвилин, щоб дріжджі активувалися.
2. Додаємо борошно. Влити олію, поступово всипати борошно і замісити м’яке тісто. Воно має бути еластичним і не липнути до рук. Накрити рушником і залишити в теплому місці на 1 годину, щоб підросло.
3. Готуємо начинку. Сир натерти, часник подрібнити, зелень нарізати. Все змішати.
4. Формуємо хліб. Підняте тісто обім’яти, розкачати у прямокутник і рівномірно розподілити начинку. Згорнути в рулет і викласти на деко швом донизу.
5. Випікання. Залишити рулет ще на 20 хвилин, щоб він підійшов. Потім змастити збитим яйцем і випікати в розігрітій до 180°C духовці 30–35 хвилин до рум’яної скоринки.
6. Охолодження і подача. Готовий хліб трохи охолодити і можна насолоджуватися!
Корисні поради:
Щоб хліб був ще ароматнішим, можна додати трохи сушених трав (орегано, базилік).
Замість одного великого хліба можна зробити маленькі булочки – вони будуть готові швидше.
Спробуйте – вам точно сподобається!