хліб із сиром та часником

Неймовірно смачний хліб із сиром і часником, який легко приготувати вдома – спробуйте рецепт

Поділитися

Що може бути кращим за ароматний, м’який, рум’яний домашній хліб? А якщо додати до нього сир і часник – виходить справжня смакота, від якої неможливо відірватися! Такий хліб можна подати до супу, салату або просто їсти з чашкою чаю.

Що знадобиться:

300 мл теплого молока

1 ст. ложка цукру

1 ч. ложка солі

2 ч. ложки сухих дріжджів

3 ст. ложки рослинної олії

450 г борошна

150 г твердого сиру (чеддер, моцарела або будь-який інший)

3–4 зубчики часнику

1 яйце (для змащування)

Пучок зелені (петрушка, кріп або зелена цибуля)

Читайте також: Чому листя капусти жовтіє: основні помилки у догляді

Як готувати:

1. Готуємо тісто. У теплому молоці розчинити дріжджі, цукор і сіль. Дати постояти 10 хвилин, щоб дріжджі активувалися.

2. Додаємо борошно. Влити олію, поступово всипати борошно і замісити м’яке тісто. Воно має бути еластичним і не липнути до рук. Накрити рушником і залишити в теплому місці на 1 годину, щоб підросло.

3. Готуємо начинку. Сир натерти, часник подрібнити, зелень нарізати. Все змішати.

4. Формуємо хліб. Підняте тісто обім’яти, розкачати у прямокутник і рівномірно розподілити начинку. Згорнути в рулет і викласти на деко швом донизу.

5. Випікання. Залишити рулет ще на 20 хвилин, щоб він підійшов. Потім змастити збитим яйцем і випікати в розігрітій до 180°C духовці 30–35 хвилин до рум’яної скоринки.

6. Охолодження і подача. Готовий хліб трохи охолодити і можна насолоджуватися!

Корисні поради:

Щоб хліб був ще ароматнішим, можна додати трохи сушених трав (орегано, базилік).

Замість одного великого хліба можна зробити маленькі булочки – вони будуть готові швидше.

Спробуйте – вам точно сподобається!