як приготувати торт з маком

Смак дитинства в кожному шматочку: торт із маком, який перевершить усі ваші очікування

Поділитися

Торт з маком – це ніжний десерт, який люблять і дорослі, і діти. Його смак нагадує про домашній затишок, теплі вечори з чаєм і свята, які збирають за столом всю родину. А головне – його можна приготувати вдома без особливих зусиль.

Інгредієнти для макового торта

Для бісквітів:

Борошно пшеничне – 200 г Цукор – 150 г Яйця – 4 шт. Мак – 100 г Ванільний цукор – 1 ч. л. Розпушувач – 1 ч. л.

Для крему:

Сметана (жирність 20%) – 400 г Цукрова пудра – 100 г Ванільний екстракт – 1 ч. л.

Для прикраси:

Мак – 1-2 ст. л. Шоколадна глазур або горіхи – за бажанням.

Читайте також: Домашня шарлотка: як приготувати пиріг, який нагадує дитинство та затишок?

Процес приготування

Готуємо мак.
Мак потрібно залити гарячою водою і залишити на 15-20 хвилин. Потім його слід відцідити і трохи перетерти у ступці або змолоти.

Замішуємо тісто.
У глибокій мисці збийте яйця з цукром до утворення пишної піни. Додайте ванільний цукор. У цю суміш поступово вводьте борошно, змішане з розпушувачем, акуратно помішуючи. Наприкінці додайте підготовлений мак і ще раз все ретельно перемішайте.

Випікаємо бісквіти.
Розігрійте духовку до 180°C. Форму для випікання змастіть маслом або застеліть пергаментом. Перелийте тісто у форму і випікайте приблизно 30-35 хвилин. Готовність перевіряйте зубочисткою: якщо вона виходить сухою, значить бісквіт готовий. Дайте йому охолонути, а потім розріжте на 2-3 коржі.

Готуємо крем.
У мисці змішайте сметану з цукровою пудрою та ванільним екстрактом. Збивайте до однорідності, але не занадто довго, щоб крем залишився густим.

Збираємо торт.
Змастіть кожен корж кремом, рівномірно розподіляючи його по всій поверхні. Верхній шар і боки торта також обмажте кремом.

Прикрашаємо.
Посипте верх торта маком, додайте шоколадну глазур або горіхи за бажанням. Торт можна залишити в холодильнику на 2-3 години, щоб він добре просочився.

Секрети смачного макового торта

Щоб мак у торті мав виразний смак, обов’язково запарюйте його гарячою водою.

Для крему можна використовувати маскарпоне або вершки, якщо хочеться більш насиченого смаку.

Якщо хочете зробити торт ще оригінальнішим, додайте у крем трохи лимонної цедри або коньяку.