Салат із крабовими паличками традиційно популярний на святкових столах, особливо в холодну пору року, коли свіжі овочі стають дефіцитом. Зазвичай до складу входить рис, але його можна виключити – страва все одно буде смачною, хоч і менш ситною.
Крабовий салат
Інгредієнти:
м’ясо краба – 140 г;
консервована кукурудза – 100 г;
свіжий огірок – 80 г;
редис – 50 г;
червона цибуля – 10 г;
одне яйце;
жасминовий рис – 40 г;
кінза – 5 г;
майонез – 90 г;
йогурт – 15 г;
соєвий соус, шрірача, сіль.
Ось як можна його приготувати: Відваріть рис у підсоленій воді приблизно 15 хвилин, потім злийте й охолодіть. Огірок, редис і варені яйця наріжте кубиками, трохи меншими за розміром, ніж зерна кукурудзи. Цибулю подрібніть. Змішайте всі овочі з рисом і кукурудзою. Додайте крабові палички. Для заправки з’єднайте майонез, йогурт, соєвий соус, посоліть за смаком і додайте дрібно нарізану кінзу. Усе ретельно перемішайте, салат готовий.