Лаваш – це універсальний продукт, який можна використовувати для приготування різноманітних страв. Він легкий, зручний і смачний, а ще чудово поєднується з іншими інгредієнтами.
Інгредієнти:
Для початку зберемо все необхідне:
1 великий лаваш (підійде тонкий);
150 г твердого сиру (підійде “Гауда”, “Моцарела” або ваш улюблений);
2-3 середніх помідори;
2-3 столові ложки соусу (сметанний, часниковий, томатний або будь-який інший на ваш смак);
трохи зелені (петрушка, кріп або базилік – за бажанням);
сіль і перець до смаку.
Читайте також: Ніхто не казав, що спортивний одяг може бути таким стильним! Відкрийте секрети зараз
Як приготувати:
1. Підготовка лаваша
Розгорніть лаваш на рівній поверхні.
Якщо він підсох, трохи збризніть водою і залиште на кілька хвилин.
2. Нарізаємо інгредієнти
Помийте помідори й наріжте їх тонкими кружечками або півкільцями. Якщо помідори дуже соковиті, злегка промокніть їх серветкою, щоб лаваш не розмокав.
Сир натріть на середній тертці. Можна також нарізати тонкими пластинами, але натертий сир краще розплавиться.
3. Готуємо соус
Виберіть улюблений соус. Якщо хочете зробити щось домашнє, змішайте сметану з подрібненим часником, сіллю та перцем.
4. Формуємо лаваш
На лаваш рівномірно нанесіть шар соусу. Зверху викладіть помідори, трохи підсоліть і поперчіть. Потім посипте все тертим сиром. Якщо любите зелень, додайте дрібно нарізану петрушку чи кріп.
5. Складаємо рулет
Акуратно загорніть лаваш у рулет. Якщо хочете, щоб було зручно їсти, можете розрізати його.
6. Запікаємо
Покладіть рулет на деко, застелене пергаментом, і запікайте в духовці 10-15 хвилин при температурі 180 °C, поки сир не розплавиться.
Як подавати:
Готовий лаваш із сиром і помідорами подавайте гарячим або теплим. Можна додати до нього свіжий салат або чашку ароматного чаю.
Готуйте з радістю й експериментуйте!