Багато хто вважає, що веганські страви – це щось складне або несмачне. Але це зовсім не так! Головне – знайти правильний рецепт і приготувати з любов’ю. Овочеве рагу з нутом – чудовий приклад простої, корисної і дуже смачної страви, яку можна зробити за пів години.
Що потрібно?
Для приготування вам знадобляться доступні інгредієнти:
Читайте також: Східний десерт вдома: готуємо халву з горіхами
1 склянка вареного або консервованого нуту;
1 цибулина;
2 зубчики часнику;
1 морква;
1 кабачок або баклажан;
1 болгарський перець;
2 помідори або склянка томатного соку;
трохи оливкової олії;
спеції: сіль, перець, паприка, куркума;
свіжа зелень (петрушка, кріп, кінза – що любите).
Як приготувати?
Спершу наріжте всі овочі: цибулю – півкільцями, моркву – тонкими кружечками, кабачок і перець – кубиками. Часник подрібніть.
У великій сковороді розігрійте оливкову олію. Спочатку обсмажте цибулю до прозорості, потім додайте часник і перемішайте, щоб він не пригорів.
Покладіть до цибулі моркву, кабачок і перець. Готуйте на середньому вогні, постійно помішуючи, близько 10 хвилин.
Додайте нарізані помідори або томатний сік. Якщо любите більш насичений смак, можна додати ложку томатної пасти. Потім всипте нут.
Додайте спеції – трохи солі, чорного перцю, паприки та куркуми. Все перемішайте, накрийте кришкою і тушкуйте на маленькому вогні ще 10–15 хвилин, поки овочі стануть м’якими.
Подавайте гаряче рагу, посипавши його свіжою зеленню. Воно смачне саме по собі, але можна подати з рисом, кус-кусом чи навіть хлібом.
Чому це варто спробувати?
Ця страва не тільки смачна, але й дуже корисна. Нут багатий на білок, а овочі додають багато вітамінів. До того ж, вона легка для травлення і добре насичує.
Готувати просто, їсти – справжнє задоволення. Спробуйте!