страви для веганів

Смачно і просто: як приготувати ідеальну веганську страву вдома

Багато хто вважає, що веганські страви – це щось складне або несмачне. Але це зовсім не так! Головне – знайти правильний рецепт і приготувати з любов’ю. Овочеве рагу з нутом – чудовий приклад простої, корисної і дуже смачної страви, яку можна зробити за пів години.

Що потрібно?

Для приготування вам знадобляться доступні інгредієнти:

Читайте також: Східний десерт вдома: готуємо халву з горіхами

1 склянка вареного або консервованого нуту;

1 цибулина;

2 зубчики часнику;

1 морква;

1 кабачок або баклажан;

1 болгарський перець;

2 помідори або склянка томатного соку;

трохи оливкової олії;

спеції: сіль, перець, паприка, куркума;

свіжа зелень (петрушка, кріп, кінза – що любите).

Як приготувати?

Спершу наріжте всі овочі: цибулю – півкільцями, моркву – тонкими кружечками, кабачок і перець – кубиками. Часник подрібніть.

У великій сковороді розігрійте оливкову олію. Спочатку обсмажте цибулю до прозорості, потім додайте часник і перемішайте, щоб він не пригорів.

Покладіть до цибулі моркву, кабачок і перець. Готуйте на середньому вогні, постійно помішуючи, близько 10 хвилин.

Додайте нарізані помідори або томатний сік. Якщо любите більш насичений смак, можна додати ложку томатної пасти. Потім всипте нут.

Додайте спеції – трохи солі, чорного перцю, паприки та куркуми. Все перемішайте, накрийте кришкою і тушкуйте на маленькому вогні ще 10–15 хвилин, поки овочі стануть м’якими.

Подавайте гаряче рагу, посипавши його свіжою зеленню. Воно смачне саме по собі, але можна подати з рисом, кус-кусом чи навіть хлібом.

Чому це варто спробувати?

Ця страва не тільки смачна, але й дуже корисна. Нут багатий на білок, а овочі додають багато вітамінів. До того ж, вона легка для травлення і добре насичує.

Готувати просто, їсти – справжнє задоволення. Спробуйте!