Вегетаріанські суші – це чудовий спосіб скуштувати улюблену страву, але без риби чи м’яса. До того ж, вони дуже корисні й легко готуються вдома. Давайте розглянемо, як приготувати їх своїми руками.
Нам знадобляться:
Рис для суші. Це спеціальний клейкий рис, який добре тримає форму.
Листи норі – сухі водорості, в які загортається рис та овочі.
Овочі. Оберіть те, що подобається: огірок, авокадо, моркву, болгарський перець – вони додадуть свіжості та кольору.
Соєвий соус, маринований імбир і васабі. Вони підкреслять смак суші.
Бамбуковий килимок. Це допоможе згорнути роли в акуратні циліндри.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скоромовки українською: 300 та 1 скоромовка для для тренування дикції
Готуємо вегетаріанські суші
Зваріть рис. Спочатку промийте його кілька разів, доки вода не стане прозорою. Потім варіть у співвідношенні 1:1,2 (склянка рису – трохи більше склянки води), поки він не вбере всю воду. Після цього додайте трохи рисового оцту й дайте рису охолонути.
Підготуйте овочі. Наріжте їх тонкими смужками – це полегшить процес скручування.
Складаємо роли. Покладіть лист норі на бамбуковий килимок. Викладіть на нього тонкий шар рису, залишаючи 1-2 см по краю зверху. На рис покладіть нарізані овочі.
Згорніть рол. Акуратно підніміть край килимка і починайте скручувати рол, притискаючи його, щоб він був щільним.
Наріжте роли. Гострим ножем обережно наріжте рол на порції.
Ваші вегетаріанські суші готові! Подайте їх із соєвим соусом, імбиром та васабі. Це просто, смачно і корисно – і не потребує багато часу чи особливих кулінарних навичок.