Домашнє горіхове печиво – це справжня насолода для любителів випічки. Воно виходить ніжним, ароматним і дуже смачним. Приготувати його зовсім не складно, а головне – можна експериментувати з різними видами горіхів, додаючи свій унікальний смак. Давайте приготуємо разом!
Інгредієнти:
200 г вершкового масла
150 г цукру
1 яйце
250 г борошна
1 ч. л. розпушувача
100 г подрібнених горіхів (волоські, мигдаль, фундук або арахіс)
Дрібка солі
1 ч. л. ванільного цукру
Читайте також: Запечені яблука з медом і корицею — десерт, який готують навіть ті, хто не вміє готувати!
Спосіб приготування:
Підготовка інгредієнтів. Дістаньте вершкове масло з холодильника заздалегідь, щоб воно стало м’яким. Горіхи подрібніть ножем або у блендері.
Приготування тіста. У мисці змішайте масло та цукор, збийте міксером або розітріть ложкою до однорідної маси. Додайте яйце і ще раз добре перемішайте.
Додавання сухих інгредієнтів. В окремій мисці з’єднайте борошно, розпушувач, сіль і ванільний цукор. Поступово додавайте цю суміш у масляно-яєчну масу, замішуючи тісто.
Додавання горіхів. Всипте подрібнені горіхи в тісто і перемішайте. Має вийти м’яке, трохи липке тісто.
Формування печива. Розігрійте духовку до 180°C. Деко застеліть пергаментом. З тіста сформуйте невеликі кульки або сплюснуті кружечки, викладайте їх на відстані 2–3 см одне від одного.
Випікання. Відправте печиво в духовку і випікайте 12–15 хвилин до золотистого кольору. Готовність перевіряйте дерев’яною шпажкою.
Остудження. Готове печиво залиште на деко на 5 хвилин, а потім перекладіть на решітку для повного охолодження.
Горіхове печиво чудово смакує з чаєм, кавою або молоком. Смачного!