шоколадні трюфелі

Ці домашні трюфелі кращі за магазинні! Простий рецепт, який підкорить ваше серце!

Поділитися

Шоколадні трюфелі – це маленькі шматочки насолоди, які тануть у роті. Вони ніжні, ароматні й виглядають так, ніби їх приготували у дорогій кондитерській. Але секрет у тому, що зробити їх вдома зовсім не складно! Вам знадобиться лише кілька простих інгредієнтів.

Інгредієнти:

200 г темного шоколаду (не менше 70% какао)

100 мл вершків (від 30%)

30 г вершкового масла

1 ст. ложка какао-порошку (для обвалювання)

Додатково: подрібнені горіхи, кокосова стружка або тертий шоколад (за бажанням)

Читайте також: Цей напій замінить чай і каву! Готуємо ідеальний яблучний компот із корицею

Як приготувати шоколадні трюфелі

Готуємо шоколадну основу

Шоколад потрібно поламати на дрібні шматочки й покласти у глибоку миску. Чим дрібніше шматки, тим швидше він розтане.

Гріємо вершки

У маленькому сотейнику нагріваємо вершки, але не доводимо до кипіння. Як тільки з’являться перші бульбашки – знімаємо з вогню.

З’єднуємо вершки з шоколадом

Гарячі вершки виливаємо на шоколад і залишаємо на 1-2 хвилини. Потім акуратно перемішуємо лопаткою або віночком, поки маса не стане гладенькою.

Додаємо масло

Кладемо шматочок вершкового масла і знову перемішуємо. Воно зробить текстуру ще ніжнішою.

Охолоджуємо масу

Отриману шоколадну масу (її ще називають ганашем) накриваємо харчовою плівкою й ставимо в холодильник мінімум на 2 години. Вона повинна загуснути.

Формуємо трюфелі

Дістаємо охолоджену масу, набираємо ложкою невелику кількість шоколаду й формуємо кульку. Можна робити це руками або використовувати ложку для морозива.

Обвалюємо в какао

Насипаємо какао-порошок у тарілку й обкачуємо кожен трюфель. Якщо хочете різноманіття, спробуйте обваляти їх у кокосовій стружці, горіхах або тертому шоколаді.

Остаточне охолодження

Викладаємо готові трюфелі на тарілку й відправляємо в холодильник ще на 30 хвилин. Після цього їх можна подавати до столу!

Ідеї для різноманітності смаку

З алкоголем: Додайте 1 ч. ложку коньяку або рому в гарячі вершки перед змішуванням із шоколадом.

З горіхами: Покладіть у центр кожного трюфеля цілий лісовий горіх або мигдаль.

З білим шоколадом: Спробуйте замість темного шоколаду взяти білий – вийде ніжніший смак.

Шоколадні трюфелі – це простий і ефектний десерт.