Шоколадні трюфелі – це маленькі шматочки насолоди, які тануть у роті. Вони ніжні, ароматні й виглядають так, ніби їх приготували у дорогій кондитерській. Але секрет у тому, що зробити їх вдома зовсім не складно! Вам знадобиться лише кілька простих інгредієнтів.
Інгредієнти:
200 г темного шоколаду (не менше 70% какао)
100 мл вершків (від 30%)
30 г вершкового масла
1 ст. ложка какао-порошку (для обвалювання)
Додатково: подрібнені горіхи, кокосова стружка або тертий шоколад (за бажанням)
Читайте також: Цей напій замінить чай і каву! Готуємо ідеальний яблучний компот із корицею
Як приготувати шоколадні трюфелі
Готуємо шоколадну основу
Шоколад потрібно поламати на дрібні шматочки й покласти у глибоку миску. Чим дрібніше шматки, тим швидше він розтане.
Гріємо вершки
У маленькому сотейнику нагріваємо вершки, але не доводимо до кипіння. Як тільки з’являться перші бульбашки – знімаємо з вогню.
З’єднуємо вершки з шоколадом
Гарячі вершки виливаємо на шоколад і залишаємо на 1-2 хвилини. Потім акуратно перемішуємо лопаткою або віночком, поки маса не стане гладенькою.
Додаємо масло
Кладемо шматочок вершкового масла і знову перемішуємо. Воно зробить текстуру ще ніжнішою.
Охолоджуємо масу
Отриману шоколадну масу (її ще називають ганашем) накриваємо харчовою плівкою й ставимо в холодильник мінімум на 2 години. Вона повинна загуснути.
Формуємо трюфелі
Дістаємо охолоджену масу, набираємо ложкою невелику кількість шоколаду й формуємо кульку. Можна робити це руками або використовувати ложку для морозива.
Обвалюємо в какао
Насипаємо какао-порошок у тарілку й обкачуємо кожен трюфель. Якщо хочете різноманіття, спробуйте обваляти їх у кокосовій стружці, горіхах або тертому шоколаді.
Остаточне охолодження
Викладаємо готові трюфелі на тарілку й відправляємо в холодильник ще на 30 хвилин. Після цього їх можна подавати до столу!
Ідеї для різноманітності смаку
З алкоголем: Додайте 1 ч. ложку коньяку або рому в гарячі вершки перед змішуванням із шоколадом.
З горіхами: Покладіть у центр кожного трюфеля цілий лісовий горіх або мигдаль.
З білим шоколадом: Спробуйте замість темного шоколаду взяти білий – вийде ніжніший смак.
Шоколадні трюфелі – це простий і ефектний десерт.