Цей десерт – справжня знахідка, якщо хочеться чогось смачного. Він легкий, ніжний і дуже простий у приготуванні. Жодних складних інгредієнтів, довгих годин на кухні – п’ять хвилин, і у вас готова солодка насолода.
Що потрібно:
200 г натурального йогурту (краще густого, без цукру)
150 г малини (свіжої або замороженої)
1-2 ст. ложки меду (або цукру, якщо любите солодше)
Жменя граноли або вівсяних пластівців
Трохи лимонного соку (не обов’язково, але додає яскравого смаку)
Листочки м’яти для краси
Читайте також: Ці бананові мафіни зникають зі столу миттєво! Спробуйте самі!
Як приготувати:
Готуємо малину
Якщо малина свіжа – просто помийте її. Якщо заморожена – дайте їй трохи відтанути. Можна злегка розім’яти виделкою, щоб вона пустила сік. Якщо любите легку кислинку – додайте трохи лимонного соку.
Йогуртова основа
Беремо натуральний йогурт і додаємо до нього мед. Добре перемішуємо. Якщо йогурт занадто рідкий, можна взяти грецький – він густіший і кремовий.
Збираємо десерт
Беремо гарний стакан або креманку. Викладаємо шарами:
спочатку трохи граноли або вівсяних пластівців, щоб була приємна хрусткість,
потім шар йогурту,
потім малина.
Повторюємо, поки не заповнимо стакан.
Фінальний штрих
Зверху можна додати ще трохи граноли, ягід і прикрасити м’ятою.
Як подавати?
Їсти можна одразу, а можна поставити в холодильник на 10-15 хвилин.
Корисні лайфхаки:
Якщо хочеться більш кремової текстури, можна збити йогурт із малиною у блендері.
Хочете більше смаку? Додайте горіхи, тертий шоколад або кокосову стружку.
Якщо використовуєте заморожену малину, можна зробити щось схоже на морозиво.
Цей десерт – чудовий варіант для сніданку, перекусу або легкого завершення вечері.