рецепт бананових мафінів

Ці бананові мафіни зникають зі столу миттєво! Спробуйте самі!

Поділитися

Бананові мафіни – це ідеальний варіант швидкої домашньої випічки. Вони виходять ніжними, ароматними та дуже смачними. А головне – вам знадобиться мінімум продуктів і часу!

Цей рецепт стане улюбленим, якщо у вас вдома часто залишаються перестиглі банани, які вже ніхто не хоче їсти. Замість того, щоб їх викидати, зробіть з них ніжні та повітряні мафіни.

Інгредієнти:

2 стиглих банани

2 яйця

100 г цукру

100 мл молока

80 мл рослинної олії

1 ч. л. ванільного цукру

1,5 ч. л. розпушувача

200 г борошна

Щіпка солі

Читайте також: Секретний рецепт шоколадного соусу, який зробить будь-який десерт шедевром!

Як приготувати бананові мафіни?

Готуємо тісто

Очистіть банани і розімніть їх виделкою до стану пюре.

Додайте яйця, цукор і ванільний цукор. Добре перемішайте вінчиком або міксером.

Влийте молоко та олію, знову перемішайте.

Просійте борошно, додайте розпушувач і сіль. Поступово додавайте сухі інгредієнти до рідких, добре вимішуючи тісто.

Випікаємо мафіни

1. Розігрійте духовку до 180°C.

2. Підготуйте формочки для мафінів – змастіть їх олією або використайте паперові вкладиші.

3. Наповніть формочки тістом на ⅔.

4. Випікайте 20–25 хвилин, поки верх стане рум’яним. Готовність перевірте зубочисткою – якщо вона виходить сухою, мафіни готові.

Подача

Дайте мафінам трохи охолонути, потім за бажанням посипте цукровою пудрою або полийте шоколадом.

Вони чудово поєднуються з чаєм, кавою або молоком.

Корисні поради:

Якщо хочете більш насичений смак, додайте жменю горіхів або шоколадних крапель.

Для дієтичного варіанту замініть цукор медом або сиропом.

Якщо банани дуже стиглі, можна зменшити кількість цукру.

Ці бананові мафіни – справжня знахідка для швидкої домашньої випічки. Готуйте з задоволенням і насолоджуйтесь!