ніжні пельмені з сиром

Домашні пельмені з сиром, які вам захочеться готувати знову і знову!

Поділитися

Домашні пельмені – це завжди про затишок, сімейні традиції та справжній смак. А якщо звичайні м’ясні пельмені вже приїлися, варто спробувати новий варіант – з сирною начинкою. Вони ніжні, ароматні й дуже смачні. Готувати їх просто, головне – запастися терпінням і гарним настроєм.

Що потрібно для тіста?

Тісто для пельменів має бути еластичним, але не липким. Ось класичний рецепт:

3 склянки борошна

1 яйце

½ склянки води

дрібка солі

1 ст. л. олії

Читайте також: Найніжніша паста, яку ви коли-небудь куштували! Спробуйте самі!

Готуємо тісто

1. Висипаємо борошно на стіл або у велику миску, робимо в центрі заглиблення.

2. Додаємо яйце, сіль, олію та трохи води. Починаємо вимішувати тісто, поступово додаючи воду.

3. Вимішуємо приблизно 10 хвилин, поки воно не стане гладким та пружним.

4. Накриваємо рушником і залишаємо відпочити на 30 хвилин.

Начинка: який сир обрати?

Для сирних пельменів підходить кілька варіантів начинки:

Творог – для ніжного смаку. Додаємо трохи цукру чи солі – залежно від бажаного результату.

Бринза – для виразного солоного смаку. Добре поєднується із зеленню.

Сулугуні або моцарела – тягучий сир зробить пельмені особливо цікавими.

Сирна суміш – можна змішати кілька видів для багатшого смаку.

Як приготувати начинку

Якщо використовуємо творог, розминаємо його виделкою, додаємо трохи солі чи цукру.

Якщо беремо бринзу, натираємо її на тертці або подрібнюємо ножем.

Для моцарели або сулугуні також краще використовувати тертку.

Можна додати зелень, спеції, трохи часнику або навіть яйце для кращої консистенції.

Ліпимо пельмені

Розкачуємо тісто в тонкий пласт (2-3 мм) і вирізаємо круги за допомогою склянки.

У центр кожного кружечка кладемо трохи начинки.

Складаємо навпіл і ретельно защипуємо краї. Потім з’єднуємо кінчики, щоб вийшла класична форма пельменя.

Як подавати

Сирні пельмені можна подавати з:

сметаною або йогуртом,

вершковим маслом,

соусом із зелені та часнику,

Готуйте з любов’ю, і ваші домашні пельмені обов’язково стануть улюбленою стравою!