Ця піца – частий гість у меню популярних ресторанів і піцерій. Класичне поєднання груші та блакитного сиру, що часто подається як закуска до вина, у форматі піци розкриває новий рівень смакових відчуттів.
Піца з грушею та блакитним сиром
Інгредієнти:
- Борошно – 300 г
- Вода – 150 мл
- Сіль – 5 г
- Оливкова олія – 3 мл
- Сухі дріжджі – 3 г
- Сир горгонзола – 100 г
- Сир моцарела – 120 г
- Одна груша
Як готувати:
Змішайте борошно, воду, оливкову олію, сіль і дріжджі, замісіть тісто і дайте йому піднятися протягом 30 хвилин. Для однієї піци використовуйте 150 г тіста.
Розкачайте тісто до товщини приблизно 1,5 мм і викладіть на деко, застелене пергаментом. Посипте тісто натертою моцарелою (120 г) і розкладіть шматочки горгонзоли. Випікайте за температури 180°C протягом 7-10 хвилин, поки скоринка не стане рум’яною, а сир – плавленим.
Після готовності розподіліть горгонзолу по піці, наріжте грушу тонкими скибочками і викладіть на сир. За бажання можна повернути піцу в духовку на кілька хвилин. Подавайте, розрізавши на порції.
Для надання піці особливого смаку спробуйте додати трохи рідкого меду і посипати волоськими горіхами перед подачею.