Цей рецепт можна легко підлаштувати під свої вподобання, змінюючи або прибираючи деякі спеції. Суп із курячими фрикадельками – це один із найпростіших супів, який подобається як дорослим, так і дітям. Якщо готуєте його для дітей, спеції можна не використовувати, а для більш насиченого смаку, можна додати більше прянощів. Перевага такого супу в тому, що не потрібно варити м’ясний бульйон заздалегідь.
Суп із курячими фрикадельками
Інгредієнти:
Для фрикадельок:
Куряче філе – 350 г;
Невелика цибулина;
1 зубчик часнику;
Коріандр, білий мелений перець, куркума, сіль (за смаком).
Для супу:
Картопля – 300 г;
Морква – 80 г;
Цибуля ріпчаста – 80 г;
1 стебло селери;
2 зубчики часнику;
Рослинна олія, лавровий лист, петрушка, сіль (за смаком).
Приготування:
Куряче філе наріжте на шматочки і подрібніть у блендері або пропустіть через м’ясорубку. Можна використовувати готовий курячий фарш. Часник пропустіть через прес і додайте у фарш. Цибулю подрібніть у блендері та додайте до фаршу разом із сіллю, коріандром, меленим перцем і куркумою, або іншими приправами за вашим смаком. Добре перемішайте фарш, а потім мокрими руками сформуйте невеликі фрикадельки діаметром близько 2 см. Викладіть їх на дошку і помістіть у морозилку, щоб вони злегка затверділи.
Картоплю наріжте кубиками, моркву натріть на тертці, цибулю та селеру наріжте кубиками. У каструлі об’ємом 2,5-3 літри розігрійте олію та обсмажте цибулю до прозорості. Додайте моркву, селеру і часник, приправте сіллю і перцем, тушкуйте овочі близько 5 хвилин. Влийте 1,5 літра окропу і додайте картоплю. Варіть картоплю близько 7 хвилин, потім додайте фрикадельки і, коли суп закипить, зменшіть вогонь. Покладіть лавровий лист і варіть ще 10 хвилин.
Додайте дрібно нарізану петрушку, зніміть суп з вогню і дайте йому настоятися під кришкою близько 10 хвилин. Курячі фрикадельки можна приготувати заздалегідь і заморозити для подальшого використання.