Якщо ви любите пікантні закуски, то баклажани по-корейськи точно стануть вашим фаворитом. Вони виходять хрусткими, ароматними та з легкою гостринкою. Готуються швидко, а смак настільки яскравий, що важко зупинитися на одній порції!
Що знадобиться?
2 баклажани
1 морква
1 болгарський перець
3 зубчики часнику
1 ч. л. цукру
2 ст. л. соєвого соусу
1 ст. л. оцту (9%)
½ ч. л. меленого коріандру
½ ч. л. червоного перцю (або більше, якщо любите гостре)
3 ст. л. олії (краще кунжутної або соняшникової)
Сіль – за смаком
Читайте також: Що в тобі люблять найбільше? Головна риса твого знаку зодіаку!
Як приготувати хрусткі баклажани по-корейськи?
1. Наріжте баклажани смужками та посоліть. Залиште на 10 хвилин, щоб пішла гіркота, потім промийте і обсушіть.
2. Обсмажте баклажани на гарячій сковороді з невеликою кількістю олії до золотистої скоринки.
3. Натріть моркву на тертці для корейської моркви або наріжте тонкими смужками.
4. Наріжте болгарський перець тонкою соломкою, часник пропустіть через прес.
5. Змішайте всі овочі в мисці, додайте соєвий соус, оцет, цукор, коріандр і червоний перець.
6. Перемішайте й дайте настоятися хоча б 30 хвилин.
Хрусткі баклажани по-корейськи – це ідеальна закуска для будь-якого столу.