Історія сливового пирога дивовижна своєю популярністю. У 1983 році кулінар Маріан Буррос вперше опублікувала його рецепт у The New York Times. Цей простий, але неймовірно смачний пиріг з легкістю приготування і доступними інгредієнтами настільки полюбився читачкам, що вони щороку просили знову надрукувати його в газеті.
Для його приготування достатньо збити вершкове масло з цукром, поступово додаючи яйця і трохи ванільного цукру з дрібкою солі. Потім потрібно вмішати просіяне борошно з розпушувачем, після чого отримане тісто викладають у форму. Поверх тіста акуратно розкладають половинки слив зрізом донизу. Сливи щедро посипають сумішшю цукру і кориці, що надає пирогу особливого аромату.
Випікається цей пиріг у духовці за 170 градусів приблизно 40-45 хвилин, поки скоринка не стане рум’яною і золотистою. Подається пиріг теплим, і особливо він смакує з кулькою ванільного морозива.
Смачного!