Цей рецепт котлет простий у виконанні й під силу навіть тим, хто рідко готує. Головна його перевага – простота і доступність інгредієнтів.
Кулінари поділилися рецептом смачних і бюджетних котлет, який став популярним 30 років тому. У ті часи багато хто намагався готувати максимально економно, але водночас ситно. Однією з таких страв стали курячі котлети з вівсяними пластівцями. Пластівці додавали для того, щоб зменшити кількість м’яса в рецепті та збільшити об’єм котлет, водночас зберігши їхній смак і поживність. Виявилося, що це не тільки вигідно, а й дуже смачно.
Для приготування котлет вам знадобляться: 700 грамів курячого фаршу, одне яйце, цибулина, морква, дві столові ложки вівсяних пластівців, п’ять столових ложок панірувальних сухарів, сіль, перець і улюблені спеції. Почніть із того, що підготуйте всі інгредієнти.
Викладіть курячий фарш у велику миску, щоб було зручно його вимішувати. Додайте туди сире яйце, натерті цибулю та моркву, і ретельно перемішайте. Після цього додайте вівсяні пластівці, сіль, перець і спеції за смаком, і знову перемішайте. Панірувальні сухарі насипте в плоску тарілку, щоб було зручно обвалювати котлети.
Сформуйте котлети на ваш смак – вони можуть бути як тонкими, так і більш товстими. Обваляйте їх у панірувальних сухарях і викладайте на розігріту пательню з соняшниковою олією. Смажте котлети на середньому вогні до золотистої скоринки, щоб вони вийшли рум’яними та хрусткими.