Лазанья — це смачна і ситна страва з Італії. Приготувати її вдома не так складно, як здається. Головне — трохи часу і якісні інгредієнти. Розглянемо, як зробити класичну лазанью крок за кроком.
Для приготування лазаньї потрібні:
Листи для лазаньї (зазвичай їх можна знайти в магазині)
400 г фаршу (свинина або яловичина)
1 банка томатного соусу (приблизно 400 мл)
1 велика цибулина
2-3 зубчики часнику
200 г сиру (моцарела або пармезан)
500 мл молока
50 г борошна
50 г вершкового масла
Сіль, перець, італійські трави за смаком
Приготування м’ясної начинки
1. Наріжте цибулю дрібними кубиками. Обсмажте її на сковороді до прозорості.
2. Додайте фарш і смажте, поки він не підрум’яниться.
3. Додайте томатний соус і подрібнений часник. Посоліть, поперчіть, додайте трави. Готуйте на середньому вогні 10 хвилин, поки соус загусне.
Приготування соусу бешамель
1. У невеликій каструлі розтопіть вершкове масло.
2. Додайте борошно і швидко перемішайте, щоб не було грудочок.
3. Поступово вливайте молоко, постійно помішуючи. Соус повинен стати густим і однорідним.
4. Посоліть і додайте трохи мускатного горіха для аромату.
Збирання лазаньї
1. Розігрійте духовку до 180°C.
2. Візьміть форму для запікання. Змастіть дно соусом бешамель.
3. Викладіть перший шар листів для лазаньї.
4. На листи покладіть шар м’ясного соусу, полийте бешамелем і посипте тертим сиром.
5. Повторюйте шари, поки не використаєте всі інгредієнти. Останній шар повинен бути з соусом і сиром.
Випікання
Запікайте лазанью близько 30-40 хвилин, поки верх не стане золотистим. Після запікання дайте страві трохи охолонути, щоб було легше нарізати.
Класична лазанья вимагає часу, але результат того вартий. Вона виходить ароматною, соковитою і дуже смачною. Спробуйте приготувати цю італійську страву вдома і порадуйте рідних!