лазанья

Приготуйте лазанью, яка конкурує з ресторанною!

Поділитися

Лазанья — це смачна і ситна страва з Італії. Приготувати її вдома не так складно, як здається. Головне — трохи часу і якісні інгредієнти. Розглянемо, як зробити класичну лазанью крок за кроком.

Для приготування лазаньї потрібні:

Листи для лазаньї (зазвичай їх можна знайти в магазині)

400 г фаршу (свинина або яловичина)

1 банка томатного соусу (приблизно 400 мл)

1 велика цибулина

2-3 зубчики часнику

200 г сиру (моцарела або пармезан)

500 мл молока

50 г борошна

50 г вершкового масла

Сіль, перець, італійські трави за смаком

Приготування м’ясної начинки

1. Наріжте цибулю дрібними кубиками. Обсмажте її на сковороді до прозорості.

2. Додайте фарш і смажте, поки він не підрум’яниться.

3. Додайте томатний соус і подрібнений часник. Посоліть, поперчіть, додайте трави. Готуйте на середньому вогні 10 хвилин, поки соус загусне.

Приготування соусу бешамель

1. У невеликій каструлі розтопіть вершкове масло.

2. Додайте борошно і швидко перемішайте, щоб не було грудочок.

3. Поступово вливайте молоко, постійно помішуючи. Соус повинен стати густим і однорідним.

4. Посоліть і додайте трохи мускатного горіха для аромату.

Збирання лазаньї

1. Розігрійте духовку до 180°C.

2. Візьміть форму для запікання. Змастіть дно соусом бешамель.

3. Викладіть перший шар листів для лазаньї.

4. На листи покладіть шар м’ясного соусу, полийте бешамелем і посипте тертим сиром.

5. Повторюйте шари, поки не використаєте всі інгредієнти. Останній шар повинен бути з соусом і сиром.

Випікання

Запікайте лазанью близько 30-40 хвилин, поки верх не стане золотистим. Після запікання дайте страві трохи охолонути, щоб було легше нарізати.

Класична лазанья вимагає часу, але результат того вартий. Вона виходить ароматною, соковитою і дуже смачною. Спробуйте приготувати цю італійську страву вдома і порадуйте рідних!