запечені овочі

Секретні інгредієнти: як зробити запечені овочі неперевершеними

Поділитися

Якщо хочеться чогось смачного, але не хочеться довго стояти біля плити, запечені овочі з медом – це ідеальний варіант. Вони виходять ароматними, з легкою карамельною скоринкою.

Чому це крута страва?

По-перше, овочі залишаються соковитими всередині, а зовні – трохи хрусткими. По-друге, мед додає їм приємної солодкуватої нотки, яка робить смак цікавішим. А ще ця страва універсальна: її можна їсти як гарнір або навіть як основну страву, якщо не хочеться нічого важкого.

Що знадобиться?

Ви можете взяти будь-які овочі, які є вдома, але ось класичний набір:

2 морквини

1 кабачок

1 болгарський перець

3 картоплини

1 баклажан

1 цибулина

2 ст. л. меду

3 ст. л. оливкової олії

Сіль, перець, улюблені спеції (розмарин, орегано або паприка – саме те)

Читайте також: Всі носили ці браслети, але чи актуальні вони зараз?

Як готувати?

Готуємо овочі
Помийте, почистіть і наріжте все середніми шматочками. Головне – не робіть їх надто дрібними, бо вони можуть згоріти.

Готуємо маринад
Змішайте мед, оливкову олію, сіль, перець і спеції.

Змішуємо
Покладіть овочі миску, додайте маринад і перемішайте.

Запікаємо
Викладіть овочі на деко, застелене пергаментом. Рівномірно розподіліть, щоб вони запікалися, а не тушкувалися. Відправте в розігріту до 200°C духовку на 35–40 хвилин.

Перемішуємо та чекаємо
Приблизно через 20 хвилин відкрийте духовку і акуратно перемішайте овочі. Так вони пропечуться рівномірно й отримають гарну скоринку.

Готово!
Дістаємо овочі, даємо їм трохи охолонути – і можна їсти. Вони смачні як гарячими, так і холодними. А якщо додати зверху свіжу зелень або трохи тертого сиру вийде дуже смачно!

Цей рецепт рятує, коли хочеться чогось смачного, але без зайвих зусиль. Просто, швидко і корисно – що ще треба?