як приготувати запечену курку з лимоном

Запечена курка з лимоном: чому всі шеф-кухарі додають цей продукт?

Поділитися

Запечена курка – це проста і смачна страва, яка ідеально підходить для сімейної вечері або святкового столу. Лимон надає їй ніжний аромат і легку кислинку. Головне – правильно замаринувати курку і запекти її так, щоб шкірка була хрусткою, а м’ясо – соковитим. Давайте розберемося, як приготувати цю страву покроково.

Інгредієнти:

1 ціла курка (1,5-2 кг)

2 лимони

4-5 зубчиків часнику

3-4 ст. л. оливкової олії

1 ч. л. солі

1 ч. л. чорного меленого перцю

1 ч. л. сушеного орегано або розмарину

1 ч. л. паприки

50 г вершкового масла

2-3 гілочки свіжого розмарину (за бажанням)

Читайте також: Борщ, від якого не відірватися! Покроковий рецепт, який захочеться повторити

Покроковий рецепт

1. Підготовка курки

Спочатку потрібно добре промити курку під проточною водою і висушити паперовими рушниками. Чим сухіша шкірка, тим краще вона підрум’яниться в духовці.

2. Маринад

Лимони добре помийте, один наріжте кружечками, а з другого вичавіть сік. Вичавлений сік змішайте з оливковою олією, сіллю, перцем, паприкою, орегано і дрібно нарізаним часником.

3. Обробка курки

Отриманою сумішшю добре натріть курку ззовні та зсередини. Усередину курки покладіть кілька шматочків лимона, розрізані зубчики часнику і гілочки розмарину. Це додасть страві аромату.

4. Підготовка до запікання

Розтопіть вершкове масло і змастіть ним шкірку курки. Це допоможе зробити її золотистою і хрусткою.

Деко або форму для запікання змастіть невеликою кількістю оливкової олії і викладіть на нього курку грудкою догори. Навколо можна покласти залишки лимона і кілька зубчиків часнику для аромату.

5. Запікання

Духовку розігрійте до 200°C. Запікайте курку приблизно 1,5 години, періодично поливаючи її соком, який виділяється під час запікання.

6. Подача

Перед подачею дайте курці відпочити 10-15 хвилин, щоб сік рівномірно розподілився по м’ясу.

Смачного!