Як приготувати обід

Швидкий і смачний обід на роботу: салат у банці та локшина з овочами

Поділитися

Обід на роботі – це завжди виклик. Хочеться, щоб він був смачним, корисним і не забрав багато часу на приготування. А ще важливо, щоб його було зручно взяти із собою. Ось кілька простих ідей, які зроблять ваш обід на роботі приємним і різноманітним.

Салат у банці

Це ідеальний варіант для тих, хто любить легкі страви. Візьміть банку і покладіть інгредієнти шарами: на дно – заправку (оливкову олію, йогурт чи соус), далі – крупу (кіноа, рис або гречку), потім овочі, білок (курка, тунець, яйця) і зверху – зелень. Усе виглядає красиво, а перед їжею потрібно лише добре струсити банку.

Читайте також: Чому ваші квіти у горщиках не ростуть? Дізнайтеся, як правильно обирати місце, поливати і доглядати, щоб вони розцвіли!

Лаваш з начинкою

Тут усе просто: візьміть лаваш чи тортилью, намажте соусом (йогурт, хумус чи будь-який соус за смаком), покладіть курку, овочі, сир – і загорніть. Такий обід зручно брати в руки, і вам не потрібні виделка чи ніж.

Паста-салат

Якщо любите макарони, цей варіант для вас. Відваріть пасту, додайте помідори чері, руколу, шматочки сиру фета або моцарели. Заправте оливковою олією з лимонним соком. Паста-салат чудово смакує навіть у холодному вигляді.

Локшина з овочами

Відваріть рисову або гречану локшину, додайте обсмажені овочі (моркву, броколі, перець) і трохи курки чи креветок. Заправте соєвим соусом. Легко, смачно і швидко!

Снек-бокси

Не хочеться нічого складного? Зробіть набір перекусів. Наприклад, покладіть у контейнер горіхи, сухофрукти, овочі з хумусом, сирні палички та кілька крекерів. Такий обід не тільки зручний, але й різноманітний.

Запечені овочі з м’ясом

Приготуйте ввечері овочі (кабачки, картоплю, баклажани чи моркву) в духовці разом із куркою, індичкою чи рибою. Це чудовий варіант, який смачно їсти і теплим, і холодним.

Такі обіди не тільки заощадять час і гроші, але й подарують вам приємну перерву навіть у найзавантаженіший день!