Апельсиновий пиріг на кефірі – це ідеальний варіант домашньої випічки. Він виходить ніжним, ароматним і трохи вологим всередині, а головне – готується просто і швидко. Вам не знадобиться складних інгредієнтів або особливих кулінарних навичок.
Інгредієнти:
2 середні апельсини
2 яйця
1 склянка кефіру (200 мл)
1 склянка цукру
2 склянки борошна
1 чайна ложка соди або 1,5 чайної ложки розпушувача
1/2 склянки олії
Щіпка солі
Ванілін або кориця (за бажанням)
Читайте також: Цей салат краще за «Цезар»! Секрет ідеального смаку – всередині!
Покрокове приготування
1. Підготовка апельсинів
Спочатку потрібно добре вимити апельсини, адже ми будемо використовувати і м’якоть, і цедру. Один апельсин наріжте дрібними шматочками, не знімаючи шкірку (тільки видаліть кісточки). Другий апельсин очистіть і поділіть на дольки – вони підуть на прикрасу пирога.
2. Приготування тіста
У великій мисці збийте яйця з цукром до світлої, повітряної маси. Додайте кефір і добре перемішайте. Потім влийте олію і знову все з’єднайте.
Окремо змішайте борошно, соду (або розпушувач) і сіль. Поступово всипайте сухі інгредієнти до рідкої суміші, ретельно розмішуючи, щоб не залишилося грудочок.
Додайте в тісто подрібнений апельсин разом із цедрою.
3. Випікання
Форму для випічки змастіть олією або вистеліть пергаментом. Вилийте тісто у форму і зверху викладіть часточки другого апельсина.
Духовку розігрійте до 180°C і випікайте пиріг приблизно 40–50 хвилин. Готовність перевіряйте дерев’яною шпажкою – вона повинна виходити сухою.
4. Подача
Готовий пиріг трохи охолодіть у формі, потім акуратно дістаньте. За бажанням можна посипати його цукровою пудрою або полити шоколадною глазур’ю.
Цей пиріг смачний і теплим, і холодним. Його можна подавати до чаю або кави, а також брати із собою в дорогу чи на пікнік.
Готуйте з любов’ю, і у вас все вийде!