запечені кабачки з сиром

Ваша сім’я проситиме ще! Запечені кабачки з сиром за 20 хвилин

Поділитися

Кабачки – це універсальний овоч, з якого можна приготувати безліч смачних і корисних страв. Одним із найпростіших і найшвидших варіантів є запечені кабачки з сиром. Вони виходять ніжними, соковитими та з апетитною сирною скоринкою.

Інгредієнти:

2 середніх кабачки

100 г твердого сиру

2 зубчики часнику

2 ст. л. сметани або майонезу

1 ст. л. олії

Сіль, перець за смаком

Свіжа зелень (кріп, петрушка)

Читайте також: Вареники з вишнями, як у бабусі: простий рецепт, який завжди вдається!

Приготування:

Підготовка кабачків.
Кабачки добре помийте, відріжте кінчики та наріжте кружечками товщиною 1 см. Якщо овочі молоді, шкірку можна не очищати. Старіші кабачки краще очистити від шкірки та насіння.

Приготування соусу.
У глибоку миску видавіть часник через прес. Додайте сметану або майонез, сіль, перець і добре перемішайте.

Натирання сиру.
Сир натріть на дрібній тертці. Якщо хочете зробити страву ще смачнішою, можна змішати різні види сиру.

Змішування інгредієнтів.
Кабачки викладіть у миску з соусом і добре перемішайте, щоб кожен шматочок рівномірно вкрився.

Запікання.
Деко змастіть олією або застеліть пергаментом. Викладіть кабачки в один шар. Посипте кожен шматочок тертим сиром.

Готування в духовці.
Розігрійте духовку до 180°C. Запікайте 15–20 хвилин, поки сир не розплавиться і не стане золотистим.

Подача
Готові кабачки посипте дрібно нарізаною зеленню. Подавати їх можна як гарячу закуску або гарнір до м’яса, риби чи картоплі.

Страва виходить легкою, але водночас ситною. Кабачки залишаються ніжними всередині, а зверху утворюється смачна сирна скоринка.

Смачного!