як приготувати зефір

Ви більше ніколи не купуватимете зефір у магазині, коли дізнаєтеся цей простий рецепт!

Поділитися

Зефір – це смачний та ніжний десерт, який люблять як дорослі, так і діти.
Приготуйте його вдома!

Що потрібно для зефіру?

Читайте також: Всього одна порада – і ваша робота з дому стане суперефективною!

Для приготування класичного яблучного зефіру вам знадобляться:

Яблука (краще кисло-солодкі) – 4-5 шт.

Цукор – 250 г для пюре + 500 г для сиропу.

Яєчний білок – 1 шт.

Агар-агар – 8 г.

Вода – 150 мл.

Цукрова пудра – для посипання (за бажанням).

Як приготувати зефір: покроковий рецепт

Приготування яблучного пюре

Вимийте яблука, очистіть їх від шкірки та серцевини.
Запечіть яблука у духовці при 180°C до м’якості (приблизно 20-25 хвилин).
Готові яблука остудіть і перебийте блендером до стану пюре.
Додайте 250 г цукру та добре перемішайте.

Підготовка агар-агару

Замочіть агар-агар у 150 мл води на 10-15 хвилин.
Поставте суміш на вогонь і нагрівайте поки агар-агар повністю не розчиниться.
Додайте 500 г цукру й доведіть до кипіння. Варіть сироп 3-5 хвилин, доки він не почне тягнутися, як мед.

Змішування інгредієнтів

У яблучне пюре додайте яєчний білок.
Збийте суміш міксером до пухкої білої маси. Це може зайняти 5-7 хвилин.
Поступово, тонким струмком, вливайте гарячий сироп із агар-агару в пюре, продовжуючи збивати. Збивайте ще 5 хвилин, доки маса не стане густою і стабільною.

Формування зефіру

Перекладіть масу в кондитерський мішок із насадкою.
На застелений пергаментом деко видавіть невеликі порції зефіру у формі спіралей чи “шапочок”.
Залиште зефір на 8-12 годин при кімнатній температурі, щоб він застиг і підсох.

Завершальний етап

Якщо зефір готовий, обережно зніміть його з пергаменту.
За бажанням присипте зефір цукровою пудрою, щоб він не липнув.

Поради для ідеального зефіру

Агар-агар або желатин? Агар-агар робить зефір більш пружним, а желатин – ніжним. Проте класичний зефір готують саме з агар-агаром.

Приготуйте цей десерт вдома!