Зефір – це смачний та ніжний десерт, який люблять як дорослі, так і діти.
Приготуйте його вдома!
Що потрібно для зефіру?
Читайте також: Всього одна порада – і ваша робота з дому стане суперефективною!
Для приготування класичного яблучного зефіру вам знадобляться:
Яблука (краще кисло-солодкі) – 4-5 шт.
Цукор – 250 г для пюре + 500 г для сиропу.
Яєчний білок – 1 шт.
Агар-агар – 8 г.
Вода – 150 мл.
Цукрова пудра – для посипання (за бажанням).
Як приготувати зефір: покроковий рецепт
Приготування яблучного пюре
Вимийте яблука, очистіть їх від шкірки та серцевини.
Запечіть яблука у духовці при 180°C до м’якості (приблизно 20-25 хвилин).
Готові яблука остудіть і перебийте блендером до стану пюре.
Додайте 250 г цукру та добре перемішайте.
Підготовка агар-агару
Замочіть агар-агар у 150 мл води на 10-15 хвилин.
Поставте суміш на вогонь і нагрівайте поки агар-агар повністю не розчиниться.
Додайте 500 г цукру й доведіть до кипіння. Варіть сироп 3-5 хвилин, доки він не почне тягнутися, як мед.
Змішування інгредієнтів
У яблучне пюре додайте яєчний білок.
Збийте суміш міксером до пухкої білої маси. Це може зайняти 5-7 хвилин.
Поступово, тонким струмком, вливайте гарячий сироп із агар-агару в пюре, продовжуючи збивати. Збивайте ще 5 хвилин, доки маса не стане густою і стабільною.
Формування зефіру
Перекладіть масу в кондитерський мішок із насадкою.
На застелений пергаментом деко видавіть невеликі порції зефіру у формі спіралей чи “шапочок”.
Залиште зефір на 8-12 годин при кімнатній температурі, щоб він застиг і підсох.
Завершальний етап
Якщо зефір готовий, обережно зніміть його з пергаменту.
За бажанням присипте зефір цукровою пудрою, щоб він не липнув.
Поради для ідеального зефіру
Агар-агар або желатин? Агар-агар робить зефір більш пружним, а желатин – ніжним. Проте класичний зефір готують саме з агар-агаром.
Приготуйте цей десерт вдома!