пиріг із персиками

Цей пиріг із персиками готується за лічені хвилини, а з’їдається ще швидше!

Поділитися

Якщо ви любите ароматну домашню випічку, обов’язково спробуйте приготувати пухкий пиріг із персиками. Він виходить ніжним, м’яким і буквально тане в роті. Цей пиріг – чудовий варіант для сімейного чаювання або несподіваних гостей. Готується швидко, а результат вас точно порадує.

Інгредієнти

3 яйця

150 г цукру

100 г вершкового масла

200 мл кефіру

250 г борошна

1,5 ч. ложки розпушувача

дрібка солі

2 великих персика (або консервовані)

ванілін або кориця (за бажанням)

Читайте також: Фаршировані перці, які тануть у роті! Простий рецепт для неймовірного смаку

Покрокове приготування

1. Готуємо тісто

Розтопіть вершкове масло й залиште трохи охолонути. У глибокій мисці збийте яйця з цукром до світлої, пишної маси – це зробить тісто повітряним. Потім влийте кефір і розтоплене масло, добре перемішайте.

Борошно просійте разом із розпушувачем і сіллю. Додавайте сухі інгредієнти до рідких поступово, обережно перемішуючи лопаткою або вінчиком. Тісто має бути трохи густішим за сметану.

2. Підготовка персиків

Свіжі персики помийте, очистіть (за бажанням) і наріжте скибочками. Якщо використовуєте консервовані, дайте їм стекти, щоб не було зайвої рідини.

3. Формуємо пиріг

Форму для випічки (22-24 см у діаметрі) змастіть маслом або застеліть пергаментом. Вилийте тісто у форму, зверху викладіть шматочки персиків. Вони можуть трохи потонути в тісті – це нормально.

4. Випікаємо

Розігрійте духовку до 180°C. Випікайте пиріг приблизно 35-40 хвилин. Готовність перевіряйте дерев’яною шпажкою – якщо вона виходить сухою, пиріг готовий.

5. Завершальний етап

Дайте пирогу трохи охолонути у формі, потім обережно перекладіть на тарілку. Перед подачею можна посипати цукровою пудрою або полити медом.

Такий пухкий пиріг із персиками стане вашою улюбленою випічкою. Він простий у приготуванні, дуже ароматний і ідеально поєднується з чаєм або кавою. Спробуйте – і ви точно захочете приготувати його ще не раз!