ніжний шоколадний рулет

Цей шоколадний рулет розлітається за лічені хвилини! Готую постійно!

Поділитися

Шоколадний рулет – це десерт, який виглядає ефектно, але насправді готується досить просто. Він виходить ніжним, м’яким, з насиченим смаком шоколаду. Його можна приготувати без спеціальних навичок, головне – дотримуватися рецепта та мати трохи терпіння.

Що знадобиться

Для тіста:

4 яйця

100 г цукру

80 г борошна

2 ст. ложки какао

1 ч. ложка розпушувача

щіпка солі

Для крему:

200 мл вершків (не менше 30% жирності)

100 г темного шоколаду

2 ст. ложки цукрової пудри

Для прикраси:

цукрова пудра, шоколадна стружка або какао

Читайте також: Хочете легкий та корисний салат? Спробуйте капусту з яблуком — ви будете в захваті

Покроковий рецепт

1. Готуємо тісто
У мисці збиваємо яйця з цукром до пишної, світлої маси. Це займе 5-7 хвилин – суміш має збільшитися в об’ємі вдвічі. Просіюємо борошно, какао, розпушувач і сіль, потім акуратно додаємо до яєчної маси. Перемішуємо лопаткою рухами знизу вгору, щоб зберегти легкість тіста.

2. Випікаємо корж
Духовку розігріваємо до 180°C. Деко застеляємо пергаментом і виливаємо на нього тісто, рівномірно розподіляємо. Випікаємо 10-12 хвилин. Головне – не пересушити, інакше рулет буде ламатися.

3. Формуємо рулет
Щойно дістанете корж із духовки, покладіть його на рушник і, поки він ще теплий, скрутіть разом із рушником у рулет. Це допоможе йому зберегти форму й не тріскатися під час збирання. Дайте охолонути.

4. Готуємо крем
Шоколад ламаємо на шматочки й розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовці. Вершки збиваємо з цукровою пудрою до густої маси, потім додаємо остиглий шоколад і ще раз перемішуємо.

5. Збираємо рулет
Акуратно розгортаємо корж, змащуємо його кремом, залишаючи трохи місця по краях, і знову скручуємо. Загортаємо рулет у плівку й кладемо в холодильник на 1-2 години.

6. Останній штрих
Перед подачею посипаємо рулет цукровою пудрою або какао. Можна прикрасити шоколадною стружкою чи ягодами.

Ось і все! Простий, смачний, шоколадний рулет готовий. Він чудово підійде до чаю або кави, а ще стане прикрасою святкового столу. Спробуйте приготувати – вам точно сподобається!