фінікові батончики без цукру

Ці батончики з фініків врятують вас від голоду та втоми! Готуємо вдома

Поділитися

Якщо любите корисні солодощі, то фінікові батончики – це те, що вам потрібно. Вони натуральні, без зайвого цукру, при цьому дуже смачні й поживні. Їх можна їсти на сніданок, брати з собою на перекус.

Головний плюс – готувати їх простіше простого. Вам не потрібна духовка, складні інгредієнти чи багато часу. Достатньо гарного блендера і бажання спробувати щось нове.

Що потрібно?

Основа цих батончиків – фініки. Це природне джерело солодощів, яке ще й дає енергію. Якщо фініки дуже сухі, просто залийте їх на 10 хвилин теплою водою – стануть м’якшими.

Ще вам знадобляться:

Горіхи – будь-які, які любите (волоські, мигдаль, кеш’ю) – 100 г

Насіння – наприклад, льон або гарбузове – 50 г

Какао або кориця – 1 чайна ложка (за бажанням)

Мед або арахісова паста – 1 столова ложка (не обов’язково, але так смачніше)

Кокосова стружка – для прикраси

Читайте також: Астрологи попереджають: якщо ви не знаєте свій гороскоп, ви втрачаєте великі можливості!

Як приготувати?

1. Подрібнюємо горіхи.
Якщо хочете більш насичений смак, можна трохи підсмажити їх на сухій сковороді. Потім просто подрібніть у блендері.

2. Додаємо фініки.
Фініки кидаємо до горіхів і знову все збиваємо. Має вийти липка, але не рідка маса.

3. Додаємо все інше.
Насіння, какао, мед – сюди ж. Якщо блендеру важко, додавайте все поступово.

4. Формуємо батончики.
Викладаємо масу на пергамент, розрівнюємо ложкою або руками, робимо пласт приблизно 1 см завтовшки. Якщо хочеться, можна посипати кокосовою стружкою.

5. Відправляємо у холодильник.
Потрібно хоча б годину, щоб батончики затверділи. Після цього нарізаємо на шматочки – і все готово!

Як зберігати?

У холодильнику – до двох тижнів, у морозильнику – до місяця. Але, чесно кажучи, вони зникають ще швидше, бо дуже смачні.

Спробуйте приготувати – і, можливо, більше не захочете купувати магазинні солодощі!