Що може бути кращим за ніжні, ароматні млинці з яблучною начинкою? Вони нагадують дитинство, затишні сімейні вечори та тепло рідного дому. Готуються вони дуже просто, а смак – справжня насолода. Ділюся з вами перевіреним рецептом, який завжди виходить.
Що знадобиться для млинців?
2 яйця
500 мл молока
250 г борошна
1 ст. л. цукру
дрібка солі
2 ст. л. олії
200 мл води (можна газованої – тоді млинці будуть ще ніжнішими)
Для яблучної начинки:
3-4 середні яблука
2 ст. л. цукру
1 ч. л. кориці (за бажанням)
1 ст. л. вершкового масла
Читайте також: Лайфхаки для волосся: як використовувати натуральні олії, щоб мати ідеальну шевелюру?
Готуємо млинці
1. У мисці збиваємо яйця з цукром і сіллю.
2. Додаємо молоко та добре перемішуємо.
3. Поступово вводимо борошно, щоб не було грудочок.
4. Додаємо воду та олію, ще раз перемішуємо. Тісто має бути рідким – тоді млинці будуть тонкими та ніжними.
5. Даємо тісту постояти 15 хвилин.
6. Сковорідку добре розігріваємо, змащуємо краплею олії і випікаємо млинці з обох боків до золотистого кольору.
Готуємо яблучну начинку
1. Яблука чистимо від шкірки, нарізаємо маленькими кубиками.
2. Розтоплюємо масло на сковорідці, додаємо яблука, посипаємо цукром і корицею.
3. Тушкуємо 5-7 хвилин на середньому вогні, поки яблука не стануть м’якими.
Збираємо млинці
На кожен млинець кладемо ложку яблучної начинки, загортаємо рулетиком або конвертиком. Перед подачею можна присипати цукровою пудрою або полити медом.
Ось і все! Домашні млинці з яблуками готові. Вони чудово смакують із чаєм або кавою, а ще – дарують відчуття домашнього затишку. Смачного!