Рол “Філадельфія” – це один із найпопулярніших видів суші, який став улюбленим у багатьох країнах світу. Його ніжний смак і гармонійне поєднання інгредієнтів підкорюють серце кожного. Якщо ви хочете приготувати цей рол вдома, не хвилюйтеся – це набагато простіше, ніж здається.
Що потрібно для приготування?
Рис для суші – 200 г;
Листи норі – 2-3 штуки;
Слабосолений лосось – 200 г;
Крем-сир – 100 г;
Огірок – 1 штука;
Авокадо (за бажанням) – половина;
Рисовий оцет – 2 ст. л.;
Цукор і сіль – по 1 ч. л.;
Бамбуковий килимок для скручування (макису).
Читайте також: Вишневий соус, що змінює все: як перетворити звичайне м’ясо на кулінарний шедевр
Покроковий рецепт
1. Приготування рису
Ретельно промийте рис у холодній воді, щоб позбутися зайвого крохмалю. Варіть його в пропорції 1:1,5 (рис:вода) на слабкому вогні під кришкою, поки вода повністю не вбереться. Після цього зніміть рис із плити та залиште під кришкою ще на 10 хвилин. Додайте суміш із рисового оцту, цукру та солі, обережно перемішайте й дайте охолонути.
2. Підготовка начинки
Наріжте лосось тонкими скибочками. Огірок і авокадо поріжте на тонкі довгі смужки. Крем-сир залиште при кімнатній температурі, щоб він став м’якшим.
3. Формування ролу
Покладіть бамбуковий килимок на стіл і зверху застеліть його харчовою плівкою. На плівку покладіть лист норі блискучою стороною вниз. Розподіліть по норі тонкий шар рису, залишивши зверху один край вільним (приблизно 1 см).
Переверніть норі з рисом так, щоб рис опинився знизу. У центрі норі викладіть смужки огірка, авокадо й невелику кількість крем-сиру.
4. Скручування ролу
За допомогою килимка акуратно скрутіть рол, починаючи з нижнього краю. Стисніть його, щоб він став щільним і не розпадався. Потім покрийте зверху рол скибочками лосося й обгорніть плівкою. Злегка притисніть килимком, щоб риба щільно прилягла до ролу.
5. Нарізка та подача
Зніміть плівку та наріжте рол на рівні шматочки гострим ножем, змоченим у воді. Подавайте з соєвим соусом, маринованим імбиром і васабі.
Рол “Філадельфія” – це ідеальний вибір для тих, хто любить ніжні й легкі смаки.Тож не бійтеся пробувати щось нове та насолоджуйтесь процесом!