Піца – одна з найулюбленіших страв у світі. Її можна замовити в ресторані або приготувати вдома. Але домашня піца завжди виходить смачнішою, адже ви самі обираєте найкращі інгредієнти.
Інгредієнти
Для тіста:
250 г борошна
125 мл теплої води
1 ч. л. сухих дріжджів
½ ч. л. солі
1 ч. л. цукру
2 ст. л. олії
Для начинки:
150 г ковбаси (салямі, докторська або будь-яка інша)
150 г сиру (моцарела, твердий сир або суміш)
3 ст. л. томатного соусу або кетчупу
½ ч. л. сушеного орегано (за бажанням)
½ ч. л. чорного перцю (за смаком)
Оливки, гриби, помідори (опціонально)
Читайте також: Легкий фруктовий салат із йогуртом: ідеальна страва для тих, хто хоче смачно і корисно харчуватися!
Як приготувати домашню піцу
1. Готуємо тісто
У мисці змішуємо теплу воду, цукор і дріжджі. Залишаємо на 5–10 хвилин, щоб дріжджі «ожили». Додаємо сіль, олію та поступово всипаємо борошно. Замішуємо м’яке, еластичне тісто. Накриваємо рушником і залишаємо в теплому місці на 30–40 хвилин, поки воно збільшиться вдвічі.
2. Формуємо основу
Тісто розкачуємо в круглий або прямокутний пласт, залежно від форми дека. Товщина – приблизно 5 мм. Викладаємо на пергамент або змащене олією деко.
3. Додаємо начинку
Змащуємо основу томатним соусом. Рівномірно розподіляємо нарізану ковбасу. Посипаємо тертим сиром. За бажанням додаємо інші інгредієнти – гриби, помідори, оливки. Приправляємо орегано та перцем.
4. Випікаємо
Розігріваємо духовку до 200°C. Випікаємо піцу 15–20 хвилин, поки краї не стануть рум’яними.
Корисні поради
Якщо немає часу на дріжджове тісто, можна зробити швидке тісто на кефірі або взяти лаваш.
Для ще більшої хрусткості основи змастіть її тонким шаром олії перед випіканням.
Щоб сир став тягучішим, змішайте кілька видів сиру (моцарелу, пармезан, гауду).
Додайте кілька крапель оливкової олії зверху перед подачею – це зробить піцу ще смачнішою.