Мафіни – це маленькі кекси, які завжди викликають захоплення. Вони швидкі в приготуванні, дуже зручні для подачі та просто неймовірно смачні. А якщо додати до них арахісову пасту, результат буде просто неперевершеним! Такі мафіни виходять ніжними, ароматними та злегка горіховими. Готуйте їх до чаю, кави або просто для приємного перекусу.
Інгредієнти прості й доступні:
Читайте також: Найгірший вид пального для вашого авто: ви здивуєтеся, що це!
150 г борошна;
1 чайна ложка розпушувача;
1/2 чайної ложки соди;
100 г цукру;
2 яйця;
120 мл молока;
80 мл рослинної олії (без запаху);
100 г арахісової пасти (краще без цукру);
дрібка солі.
Покроковий рецепт мафінів з арахісовою пастою
1. Підготовка інгредієнтів
Заздалегідь дістаньте яйця з холодильника, щоб вони стали кімнатної температури. Підготуйте форму для мафінів – змастіть її олією або використайте паперові формочки.
2. Змішування сухих інгредієнтів
У мисці змішайте борошно, розпушувач, соду, цукор і сіль. Це основа, яка забезпечить мафінам правильну текстуру.
3. Підготовка рідкої основи
В окремій мисці збийте яйця з молоком і рослинною олією. Додайте арахісову пасту та добре перемішайте, щоб суміш стала однорідною.
4. Об’єднання інгредієнтів
Поступово додавайте сухі інгредієнти до рідкої основи. Перемішуйте лопаткою або вінчиком, але не перестарайтеся – маса має залишитися трохи грудкуватою.
5. Випікання
Розлийте тісто у форми, заповнюючи їх на 2/3. Розігрійте духовку до 180°C і випікайте мафіни 18-20 хвилин. Перевірте готовність зубочисткою – якщо вона виходить сухою, мафіни готові.
6. Остуджування і подача
Дайте мафінам трохи охолонути у формі, а потім перекладіть на решітку. Подавайте теплими або холодними – вони однаково смачні.
Мафіни з арахісовою пастою – це не просто десерт, а справжня насолода. Готуйте їх для себе, родини чи друзів, і ці маленькі кекси точно стануть вашим улюбленим рецептом. Адже нічого немає краще, ніж аромат свіжоспеченої випічки на вашій кухні!