лимонний кекс із маком

Кекс із маком і лимоном, який тане в роті! Спробуйте раз – і готуватимете постійно

Поділитися

Якщо вам хочеться чогось смачного до чаю, але не хочеться стояти на кухні пів дня, цей рецепт для вас. Лимонний кекс із маком – це ніжна, ароматна випічка, яку легко приготувати навіть без особливих кулінарних навичок.

Кекс виходить м’яким, з приємною лимонною кислинкою, а мак додає цікавий смак і легкий хрускіт. Його можна подати з чашкою чаю чи кави, взяти з собою на перекус або пригостити гостей.

Що знадобиться?

Інгредієнти:

2 яйця

150 г цукру

100 мл олії (або розтопленого вершкового масла)

200 мл кефіру або молока

250 г борошна

1,5 ч. ложки розпушувача

1 лимон (цедра і сік)

3 ст. ложки маку

Щіпка солі

Ванільний цукор (за бажанням)

Читайте також: Дизайнерський одяг у реальному житті – це можливо! Дізнайтеся, як адаптувати модні образи

Як готувати?

Підготовка продуктів

Лимон добре миємо, обдаємо окропом і натираємо цедру на дрібній тертці. Нам потрібен тільки жовтий шар – біла частина може гірчити. Потім розрізаємо лимон і вичавлюємо сік.

Якщо мак сухий, можна залити його окропом на 10 хвилин, потім зцідити воду. Так він стане м’якшим.

Замішуємо тісто

У мисці збиваємо яйця з цукром до легкої піни.

Додаємо олію (або розтоплене масло), кефір і лимонний сік. Перемішуємо.

Просіюємо борошно разом із розпушувачем, додаємо сіль і ванільний цукор.

Вводимо сухі інгредієнти в рідку масу й перемішуємо лопаткою або вінчиком до однорідності.

Додаємо натерту цедру та мак, ще раз перемішуємо.

Тісто має бути не дуже густим, але й не рідким – приблизно як густа сметана.

Випікаємо

Форму для кексу змащуємо олією або застеляємо пергаментом. Виливаємо тісто, розрівнюємо.

Випікаємо в розігрітій до 180°C духовці приблизно 40-45 хвилин. Готовність перевіряємо зубочисткою – якщо вона виходить сухою, кекс готовий.

Даємо охолонути та подаємо

Готовий кекс дістаємо з форми й залишаємо охолонути. Якщо хочеться, можна посипати цукровою пудрою або полити лимонною глазур’ю (змішати цукрову пудру з лимонним соком).

Розрізаємо, заварюємо чай – і насолоджуємося!

Смачного!