Якщо хочеться чогось легкого, ніжного та яскравого, цей суп – те, що треба. Він швидко готується, виходить смачним і корисним. А ще він має гарний зелений колір, який точно підніме настрій!
Що потрібно?
400 г зеленого горошку (свіжого або замороженого)
1 літр води або бульйону (овочевого чи курячого)
1 картоплина
1 невелика цибулина
1 морква
1-2 зубчики часнику
2 ст. л. олії (оливкової або вершкової)
Сіль, перець за смаком
Зелень (кріп, петрушка)
100 мл вершків (за бажанням)
Читайте також: Як зрозуміти, що вашим трояндам бракує магнію: головні ознаки
Як готувати?
Готуємо овочі
Картоплю ріжемо кубиками, моркву натираємо, цибулю дрібно нарізаємо.
Обсмажуємо
У каструлі розігріваємо олію, додаємо цибулю і моркву. Обсмажуємо 3-4 хвилини, поки овочі стануть м’якими. Додаємо подрібнений часник, перемішуємо.
Варимо
Кладемо картоплю, заливаємо водою або бульйоном. Даємо закипіти й варимо 10-15 хвилин, поки картопля стане м’якою.
Додаємо горошок
Додаємо горошок і варимо ще 5 хвилин. Якщо він свіжий, варимо трохи довше – до 10 хвилин.
Перетворюємо на крем-суп
Знімаємо з вогню, даємо трохи охолонути. Перебиваємо блендером до гладкої консистенції. Якщо суп виходить густим, можна додати трохи води або бульйону.
Додаємо вершки (за бажанням)
Щоб суп був ніжнішим, вливаємо вершки, перемішуємо й знову доводимо до кипіння.
Подаємо
Розливаємо суп у тарілки, додаємо зелень. Можна посипати тертим сиром або покласти сухарики.
З чим їсти?
Такий суп чудово смакує з грінками, тостами або навіть просто шматочком хрусткого багета.
Готуйте з задоволенням, і нехай у вас завжди буде смачно!