легкий суп

Легкий, ніжний і корисний! Суп із зеленого горошку, який сподобається всім

Поділитися

Якщо хочеться чогось легкого, ніжного та яскравого, цей суп – те, що треба. Він швидко готується, виходить смачним і корисним. А ще він має гарний зелений колір, який точно підніме настрій!

Що потрібно?

400 г зеленого горошку (свіжого або замороженого)

1 літр води або бульйону (овочевого чи курячого)

1 картоплина

1 невелика цибулина

1 морква

1-2 зубчики часнику

2 ст. л. олії (оливкової або вершкової)

Сіль, перець за смаком

Зелень (кріп, петрушка)

100 мл вершків (за бажанням)

Читайте також: Як зрозуміти, що вашим трояндам бракує магнію: головні ознаки

Як готувати?

Готуємо овочі

Картоплю ріжемо кубиками, моркву натираємо, цибулю дрібно нарізаємо.

Обсмажуємо

У каструлі розігріваємо олію, додаємо цибулю і моркву. Обсмажуємо 3-4 хвилини, поки овочі стануть м’якими. Додаємо подрібнений часник, перемішуємо.

Варимо

Кладемо картоплю, заливаємо водою або бульйоном. Даємо закипіти й варимо 10-15 хвилин, поки картопля стане м’якою.

Додаємо горошок

Додаємо горошок і варимо ще 5 хвилин. Якщо він свіжий, варимо трохи довше – до 10 хвилин.

Перетворюємо на крем-суп

Знімаємо з вогню, даємо трохи охолонути. Перебиваємо блендером до гладкої консистенції. Якщо суп виходить густим, можна додати трохи води або бульйону.

Додаємо вершки (за бажанням)

Щоб суп був ніжнішим, вливаємо вершки, перемішуємо й знову доводимо до кипіння.

Подаємо

Розливаємо суп у тарілки, додаємо зелень. Можна посипати тертим сиром або покласти сухарики.

З чим їсти?

Такий суп чудово смакує з грінками, тостами або навіть просто шматочком хрусткого багета.

Готуйте з задоволенням, і нехай у вас завжди буде смачно!