пухкі панкейки з медом

Панкейки з медом і ягідним соусом – сніданок, який підкорить ваше серце!

Поділитися

Панкейки – це ніжні та пухкі млинці, які прийшли до нас із Америки. Вони швидко стали популярними у всьому світі завдяки простоті приготування. Одним із найсмачніших варіантів є панкейки з медом і ягідним соусом. Це ідеальний вибір для сніданку чи десерту.

Як приготувати пухкі панкейки

Щоб зробити панкейки ніжними та повітряними, важливо дотримуватися правильних пропорцій та технології приготування. Ось класичний рецепт:

Інгредієнти:

200 мл молока

1 яйце

150 г борошна

1 ст. л. цукру

1 ч. л. розпушувача

1 щіпка солі

1 ст. л. рослинної олії

Читайте також: Соковитий апельсиновий пиріг за 5 хвилин! Готуємо на кефірі – легше не буває

Приготування:

У мисці змішайте яйце з цукром і дрібкою солі. Збийте вінчиком або виделкою.

Додайте молоко та рослинну олію, ще раз перемішайте.

Окремо змішайте борошно з розпушувачем, а потім поступово всипайте в рідку масу, розмішуючи тісто, щоб не було грудочок.

Розігрійте сковороду на середньому вогні. Якщо вона з антипригарним покриттям, олія не потрібна.

Виливайте тісто невеликими порціями, формуючи рівні кружечки. Коли на поверхні з’являться бульбашки, переверніть панкейк і підсмажте ще 1-2 хвилини.

Ягідний соус – родзинка страви

Щоб підкреслити смак панкейків, приготуємо простий ягідний соус.

Інгредієнти:

200 г заморожених або свіжих ягід (полуниця, малина, чорниця)

2 ст. л. меду або цукру

1 ч. л. лимонного соку

Приготування:

1. Викладіть ягоди в маленьку каструльку, додайте мед і лимонний сік.

2. Поставте на слабкий вогонь і варіть 5-7 хвилин, помішуючи. Ягоди пустять сік, і суміш загусне.

3. Якщо хочете більш однорідний соус, перебийте його блендером.

Подача панкейків

Готові панкейки викладаємо на тарілку стопкою, поливаємо медом і щедро заливаємо ягідним соусом. Для краси можна додати свіжі ягоди та листочки м’яти.