Панкейки – це ніжні та пухкі млинці, які прийшли до нас із Америки. Вони швидко стали популярними у всьому світі завдяки простоті приготування. Одним із найсмачніших варіантів є панкейки з медом і ягідним соусом. Це ідеальний вибір для сніданку чи десерту.
Як приготувати пухкі панкейки
Щоб зробити панкейки ніжними та повітряними, важливо дотримуватися правильних пропорцій та технології приготування. Ось класичний рецепт:
Інгредієнти:
200 мл молока
1 яйце
150 г борошна
1 ст. л. цукру
1 ч. л. розпушувача
1 щіпка солі
1 ст. л. рослинної олії
Читайте також: Соковитий апельсиновий пиріг за 5 хвилин! Готуємо на кефірі – легше не буває
Приготування:
У мисці змішайте яйце з цукром і дрібкою солі. Збийте вінчиком або виделкою.
Додайте молоко та рослинну олію, ще раз перемішайте.
Окремо змішайте борошно з розпушувачем, а потім поступово всипайте в рідку масу, розмішуючи тісто, щоб не було грудочок.
Розігрійте сковороду на середньому вогні. Якщо вона з антипригарним покриттям, олія не потрібна.
Виливайте тісто невеликими порціями, формуючи рівні кружечки. Коли на поверхні з’являться бульбашки, переверніть панкейк і підсмажте ще 1-2 хвилини.
Ягідний соус – родзинка страви
Щоб підкреслити смак панкейків, приготуємо простий ягідний соус.
Інгредієнти:
200 г заморожених або свіжих ягід (полуниця, малина, чорниця)
2 ст. л. меду або цукру
1 ч. л. лимонного соку
Приготування:
1. Викладіть ягоди в маленьку каструльку, додайте мед і лимонний сік.
2. Поставте на слабкий вогонь і варіть 5-7 хвилин, помішуючи. Ягоди пустять сік, і суміш загусне.
3. Якщо хочете більш однорідний соус, перебийте його блендером.
Подача панкейків
Готові панкейки викладаємо на тарілку стопкою, поливаємо медом і щедро заливаємо ягідним соусом. Для краси можна додати свіжі ягоди та листочки м’яти.