як приготувати торт

Розкішний, ніжний, шоколадний – як приготувати торт “Три шоколади” і вразити всіх?

Поділитися

Торт «Три шоколади» – це справжня знахідка для тих, хто любить шоколад. Цей десерт виглядає ефектно і готується легше, ніж здається. Три шари мусу з білого, молочного і темного шоколаду не тільки радують око, а й створюють неповторну гармонію смаків.

Що потрібно для торта?

Для основи:

200 г шоколадного печива;

80 г вершкового масла.

Для мусів:

100 г темного шоколаду;

100 г молочного шоколаду;

100 г білого шоколаду;

600 мл вершків (жирність від 30%);

15 г желатину;

150 мл молока.

Читайте також: Свинячі котлети, які вийдуть ідеально навіть у початківця

Як приготувати торт?

Головне в цьому рецепті – дотримуватися послідовності шарів і правильно працювати з желатином.

Приготування основи

1. Печиво подрібніть у крихту за допомогою блендера або качалки.

2. Розтопіть масло й змішайте його з крихтами.

3. Викладіть отриману масу в роз’ємну форму, добре утрамбуйте ложкою. Поставте в холодильник, поки готуєте муси.

Підготовка желатину

1. Залийте желатин 50 мл холодної води й залиште на 10 хвилин для набухання.

2. Потім розігрійте желатин на водяній бані або в мікрохвильовці, але не доводьте до кипіння.

Приготування шарів
Кожен мус готується за схожою схемою.

1. Темний шар:

Нагрійте 50 мл молока, додайте 1/3 розчиненого желатину.

Розтопіть темний шоколад на водяній бані, змішайте з молоком і желатином.

Збийте 200 мл вершків до м’яких піків, акуратно введіть у шоколадну суміш.

Вилийте мус на основу, вирівняйте й поставте в холодильник на 30 хвилин.

2. Молочний шар:

Повторіть ті ж дії з молочним шоколадом і ще 200 мл вершків.

Вилийте на застиглий темний шар і знову охолодіть.

3. Білий шар:

Аналогічно приготуйте білий мус. Вилийте його останнім шаром, вирівняйте й залиште в холодильнику на 3–4 години, а краще – на ніч.

Смачного!