Якщо ви любите легкі, корисні та смачні страви, то цей салат стане вашим улюбленим. Поєднання ніжних креветок, вершкового авокадо та пікантної руколи робить його ідеальним вибором для обіду чи вечері. Готується він швидко, а смак просто неперевершений!
Інгредієнти (на 2 порції)
100 г руколи
200 г креветок
1 авокадо
10 помідорів чері
2 ст. л. оливкової олії
1 ст. л. лимонного соку
Сіль і перець за смаком
1 зубчик часнику (за бажанням)
Читайте також: Що вибрати: кремові чи сухі текстури для макіяжу? Відповідь тебе здивує!
Як приготувати?
1. Приготування креветок. Якщо у вас заморожені креветки, спочатку розморозьте їх. Потім очистіть і промийте. Нагрійте сковорідку з олією, додайте подрібнений часник і обсмажте креветки 2-3 хвилини.
2. Підготовка авокадо. Розріжте авокадо навпіл, видаліть кісточку і наріжте м’якоть кубиками. Щоб авокадо не потемніло, скропіть його лимонним соком.
3. Овочі. Помідори чері розріжте навпіл. Руколу промийте та обсушіть.
4. Збірка салату. У великій мисці змішайте руколу, авокадо, помідори і креветки. Додайте сіль, перець, лимонний сік і оливкову олію. Акуратно перемішайте.
5. Подача. Перекладіть салат у тарілки й подавайте одразу ж.
Додаткові поради
Можна додати трохи тертого пармезану або кедрових горішків – вони зроблять смак ще цікавішим.
Якщо хочете більш ситний варіант, додайте варені яйця або кіноа.
Любителям гостренького сподобається варіант із додаванням чилі або діжонської гірчиці в заправку.
Цей салат не тільки красивий, а й неймовірно смачний. Спробуйте приготувати – вам точно сподобається!