Млинці з грибами – це страва, яка може стати чудовим варіантом як для сімейного обіду, так і для святкового столу. Вони ароматні, ситні та дуже апетитні.
Що потрібно для приготування?
Для млинців:
Молоко – 500 мл;
Яйця – 2 шт.;
Борошно – 200-250 г;
Цукор – 1 ст. ложка;
Сіль – 0,5 ч. ложки;
Рослинна олія – 2 ст. ложки.
Для начинки:
Гриби (печериці або лісові) – 400 г; Цибуля – 1 шт.;
Вершкове масло – 1 ст. ложка;
Сметана – 2 ст. ложки;
Сіль і перець – за смаком.
Читайте також: Я приготувала цей мандариновий пиріг, і чоловік тепер постійно просить добавки. У чому ж секрет?
Як приготувати?
Почнемо з млинців.
У глибокій мисці змішайте яйця, сіль і цукор. Додайте молоко і ретельно перемішайте. Поступово додавайте борошно, постійно збиваючи, щоб уникнути грудочок. В кінці додайте олію. Тісто має вийти рідким, як густий кефір.
Смажимо млинці.
Розігрійте сковорідку, змастіть її олією і налийте тонкий шар тіста. Обсмажте з обох боків до золотистого кольору. Так зробіть з усім тістом.
Готуємо начинку.
Помийте гриби і наріжте їх на невеликі шматочки. Цибулю подрібніть. Розтопіть масло на сковорідці, додайте цибулю і обсмажуйте до прозорості. Потім додайте гриби, сіль і перець. Готуйте до випаровування рідини. Додайте сметану, перемішайте і тушкуйте ще 2-3 хвилини. Начинка готова.
Формуємо млинці.
На кожен млинець викладіть ложку грибної начинки і загорніть у вигляді рулетика або конвертика.
Додатковий штрих.
Якщо хочете, можете обсмажити готові млинці на вершковому маслі або запекти їх у духовці з сиром зверху.