рецепт пасти

Спробуйте цей рецепт пасти з грибами – більше не захочете їсти в кафе!

Поділитися

Паста – це завжди гарна ідея для обіду чи вечері, особливо якщо вона з ніжним вершковим соусом і грибами. Це простий рецепт, який не потребує складних інгредієнтів чи багато часу. Він ідеально підійде для затишної домашньої вечері або навіть для гостей. Давайте приготуємо цю смачну страву разом!

Інгредієнти:

250 г пасти (спагеті, тальятеле або пенне)

300 г грибів (печериці, гливи або білі гриби)

200 мл вершків (10-20%)

1 середня цибулина

2-3 зубчики часнику

30 г вершкового масла

2 ст. л. оливкової олії

50 г тертого пармезану або іншого твердого сиру

Сіль і чорний перець за смаком

Трохи мускатного горіха (за бажанням)

Зелень (петрушка або базилік) для подачі

Читайте також: Цей рецепт медових пряників полюбить уся родина – перевірено!

Спосіб приготування:

Відварюємо пасту. В каструлі закип’ятіть воду, додайте сіль і відваріть пасту відповідно до інструкції на упаковці до стану «аль денте». Важливо не переварити, адже вона ще трохи дійде в соусі. Злийте воду, залишивши півсклянки відвару для соусу.

Готуємо гриби. Гриби помийте, якщо потрібно, і наріжте скибочками. У сковорідці розігрійте 1 ст. л. оливкової олії та обсмажуйте гриби на середньому вогні, поки не випарується зайва рідина (приблизно 5-7 хвилин). Відкладіть їх у бік.

Готуємо основу для соусу. Розтопіть вершкове масло, додайте ще 1 ст. л. оливкової олії. Дрібно наріжте цибулю і обсмажте її. Додайте часник і обсмажуйте ще 30 секунд, поки не з’явиться аромат.

З’єднуємо всі інгредієнти. До цибулі й часнику поверніть гриби, перемішайте і влийте вершки. Додайте сіль, чорний перець і трохи мускатного горіха. Дайте соусу покипіти 2-3 хвилини, щоб він трохи загус.

Додаємо пасту. Викладіть відварену пасту в сковорідку з соусом, перемішайте. Якщо соус занадто густий, додайте трохи води, в якій варилася паста.

Фінальні штрихи. Посипте страву тертим сиром і дрібно нарізаною зеленню. Перемішайте, щоб сир трохи розплавився.

Подача. Розкладіть пасту по тарілках, прикрасьте свіжою зеленню і додайте ще трохи сиру за бажанням. Подавайте одразу, поки вона тепла й ароматна.

Ця паста виходить дуже ніжною, ароматною і ситною. Вона чудово поєднується з келихом білого вина або легким салатом.