Паста – це завжди гарна ідея для обіду чи вечері, особливо якщо вона з ніжним вершковим соусом і грибами. Це простий рецепт, який не потребує складних інгредієнтів чи багато часу. Він ідеально підійде для затишної домашньої вечері або навіть для гостей. Давайте приготуємо цю смачну страву разом!
Інгредієнти:
250 г пасти (спагеті, тальятеле або пенне)
300 г грибів (печериці, гливи або білі гриби)
200 мл вершків (10-20%)
1 середня цибулина
2-3 зубчики часнику
30 г вершкового масла
2 ст. л. оливкової олії
50 г тертого пармезану або іншого твердого сиру
Сіль і чорний перець за смаком
Трохи мускатного горіха (за бажанням)
Зелень (петрушка або базилік) для подачі
Читайте також: Цей рецепт медових пряників полюбить уся родина – перевірено!
Спосіб приготування:
Відварюємо пасту. В каструлі закип’ятіть воду, додайте сіль і відваріть пасту відповідно до інструкції на упаковці до стану «аль денте». Важливо не переварити, адже вона ще трохи дійде в соусі. Злийте воду, залишивши півсклянки відвару для соусу.
Готуємо гриби. Гриби помийте, якщо потрібно, і наріжте скибочками. У сковорідці розігрійте 1 ст. л. оливкової олії та обсмажуйте гриби на середньому вогні, поки не випарується зайва рідина (приблизно 5-7 хвилин). Відкладіть їх у бік.
Готуємо основу для соусу. Розтопіть вершкове масло, додайте ще 1 ст. л. оливкової олії. Дрібно наріжте цибулю і обсмажте її. Додайте часник і обсмажуйте ще 30 секунд, поки не з’явиться аромат.
З’єднуємо всі інгредієнти. До цибулі й часнику поверніть гриби, перемішайте і влийте вершки. Додайте сіль, чорний перець і трохи мускатного горіха. Дайте соусу покипіти 2-3 хвилини, щоб він трохи загус.
Додаємо пасту. Викладіть відварену пасту в сковорідку з соусом, перемішайте. Якщо соус занадто густий, додайте трохи води, в якій варилася паста.
Фінальні штрихи. Посипте страву тертим сиром і дрібно нарізаною зеленню. Перемішайте, щоб сир трохи розплавився.
Подача. Розкладіть пасту по тарілках, прикрасьте свіжою зеленню і додайте ще трохи сиру за бажанням. Подавайте одразу, поки вона тепла й ароматна.
Ця паста виходить дуже ніжною, ароматною і ситною. Вона чудово поєднується з келихом білого вина або легким салатом.