Суп із фрикадельками – це страва, яку люблять і дорослі, і діти. Він легкий, поживний і швидкий у приготуванні. Якщо у вас немає часу стояти біля плити годинами, цей рецепт саме для вас. Вам знадобиться мінімум інгредієнтів, а результат порадує всю родину.
Інгредієнти
300 г фаршу (свинина, яловичина або курка)
4 картоплини
1 морква
1 цибулина
1 яйце
3 ст. л. манної крупи (або панірувальних сухарів)
2 л води
2 лаврових листки
Сіль, перець – за смаком
Зелень (кріп, петрушка) для подачі
Читайте також: Домашній паштет із печінки без гіркоти: ідеальна закуска за 30 хвилин!
Покроковий рецепт
Готуємо фрикадельки
Фарш викладіть у миску, додайте яйце, сіль, перець і манку. Добре перемішайте та залиште на 10 хвилин, щоб манка набухла. Потім змоченими у воді руками сформуйте маленькі кульки розміром з волоський горіх.
Варимо овочі
Налийте воду в каструлю й доведіть до кипіння. Тим часом почистьте картоплю й наріжте її кубиками. Моркву натріть на тертці, а цибулю подрібніть ножем. Додайте картоплю в киплячу воду й варіть 10 хвилин.
Додаємо фрикадельки
Акуратно опустіть м’ясні кульки в суп і варіть ще 10 хвилин на середньому вогні.
Робимо зажарку
На сковороді обсмажте цибулю до золотистого кольору, потім додайте моркву й тушкуйте ще 3-4 хвилини. Викладіть овочі в суп.
Завершальний етап
Додайте лавровий лист, сіль і перець за смаком. Варіть ще 5 хвилин, після чого зніміть з вогню. Дайте супу настоятися під кришкою 10 хвилин.
Подача
Розлийте суп у тарілки, посипте подрібненою зеленню. Можна додати ложку сметани для більш ніжного смаку.
Корисні поради
Щоб фрикадельки були ніжнішими, можна додати до фаршу трохи тертої цибулі.
Для дієтичного варіанту використовуйте курячий фарш.
Якщо любите густі супи, можна додати трохи рису або вермішелі.
Цей суп чудово підходить для сімейного обіду. Він простий у приготуванні, а його смак знайомий з дитинства. Спробуйте й переконайтеся самі!