Якщо вам потрібен простий, але смачний салат, який готується за кілька хвилин, цей рецепт саме для вас! Квасоля та кукурудза – ідеальне поєднання, адже разом вони створюють ситну, але легку страву.
Що потрібно?
Основні інгредієнти:
1 банка консервованої квасолі (червона або біла)
1 банка консервованої кукурудзи
1 невеликий червоний болгарський перець
1 середній огірок
½ невеликої червоної цибулі
1 пучок зелені (кріп, петрушка або зелена цибуля)
Для заправки:
2 ст. л. оливкової олії (або соняшникової)
1 ст. л. лимонного соку або яблучного оцту
½ ч. л. солі
¼ ч. л. чорного перцю
½ ч. л. сухого орегано або базиліка (за бажанням)
Читайте також: Ці бананові мафіни зникають зі столу миттєво! Спробуйте самі!
Як готувати?
Підготовка інгредієнтів
Квасолю та кукурудзу відкидаємо на друшляк, промиваємо під проточною водою і даємо стекти. Це допоможе прибрати зайву рідину та покращить смак салату.
Огірок нарізаємо невеликими кубиками, так само ріжемо болгарський перець. Червону цибулю нарізаємо дуже тонкими півкільцями – вона додасть салату легку пікантність, але не перебиватиме смак інших інгредієнтів.
Зелень дрібно рубаємо.
Змішуємо салат
У великій мисці з’єднуємо квасолю, кукурудзу, огірок, перець, цибулю та зелень.
Готуємо заправку
В окремій маленькій мисці змішуємо оливкову олію, лимонний сік, сіль, перець і сушені трави. Добре перемішуємо.
Завершальний етап
Поливаємо салат заправкою, ще раз перемішуємо. Даємо постояти 5–10 хвилин, щоб інгредієнти «подружилися» між собою.
Як подавати?
Він чудово підходить до шашлику, курячої грудки або просто з тостами.