Млинці – це класика, яка ніколи не набридає. Вони ідеально підходять для сніданку, перекусу або десерту. Особливо смачні вони з варенням і вершками – ніжні, солодкі та ароматні. Якщо хочете приготувати млинці, які тануть у роті, цей рецепт саме для вас!
Що потрібно для млинців?
Інгредієнти:
2 яйця
500 мл молока
1,5 склянки борошна
1 ст. л. цукру
½ ч. л. солі
2 ст. л. рослинної олії
1 склянка води (краще газованої – так тісто буде легшим)
½ ч. л. соди (якщо хочете тонші млинці)
Для начинки:
200 мл вершків (33%)
2 ст. л. цукрової пудри
4–5 ст. л. улюбленого варення (полуничне, абрикосове, малинове тощо)
Читайте також: Садовий часник виросте великим: які добрива використовувати під час посадки
Як приготувати млинці?
Робимо тісто
У глибоку миску розбиваємо яйця, додаємо цукор і сіль. Добре збиваємо віничком або міксером.
Додаємо молоко та ще раз перемішуємо. Потроху всипаємо борошно, постійно помішуючи, щоб не було грудочок.
Додаємо рослинну олію, соду і воду, знову перемішуємо. Тісто має бути рідким, як нежирна сметана. Даємо йому постояти 10–15 хвилин.
Смажимо млинці
Сковорідку добре розігріваємо та змащуємо олією (тільки для першого млинця).
Наливаємо трохи тіста, розподіляємо його рівномірно по сковороді і смажимо 1–2 хвилини, поки краї не почнуть відставати. Перевертаємо та підрум’янюємо ще 30–40 секунд.
Готові млинці складаємо стопкою, накриваємо рушником, щоб не охололи.
Готуємо начинку
Холодні вершки збиваємо з цукровою пудрою до пишної маси.
Подача
Готові млинці змащуємо варенням, загортаємо рулетиками або складаємо трикутниками. Викладаємо на тарілку, додаємо збиті вершки.
Можна прикрасити ягодами, листочками м’яти або посипати шоколадною крихтою.
Ось і все – смачні, ніжні млинці готові! Це ідеальний варіант для сніданку або десерту. Спробуйте і насолоджуйтесь!