Сирники – це смачний і корисний сніданок, який люблять і дорослі, і діти. Якщо ви хочете приготувати їх без борошна, не хвилюйтеся – вони будуть ніжними, повітряними і триматимуть форму. До того ж, такий варіант підійде тим, хто уникає глютену або просто хоче зробити страву легшою.
Інгредієнти:
250 г сиру (краще брати середньої жирності, 5-9%)
1 яйце
1,5 ст. л. манки або кукурудзяного крохмалю
1 ст. л. цукру (або за смаком)
50 г родзинок
Дрібка солі
Ванільний цукор або кориця (за бажанням)
Олія для смаження
Читайте також: Секрет ідеальної запіканки з ковбасками – ви здивуєтеся, як це просто!
Приготування:
Підготуйте родзинки. Залийте їх гарячою водою на 10 хвилин, щоб стали м’якими, потім злийте воду і обсушіть.
Змішайте інгредієнти. В мисці розімніть сир виделкою або перебийте блендером до однорідності. Додайте яйце, цукор, манку (або крохмаль), сіль і ванільний цукор. Добре перемішайте.
Додайте родзинки і ще раз перемішайте тісто. Дайте йому постояти 10-15 хвилин, щоб манка трохи набрякла.
Формуйте сирники. Руками злегка змоченими водою сформуйте кульки, потім приплюсніть їх, щоб отримати плоскі котлетки.
Смажте. Нагрійте сковорідку з невеликою кількістю олії на середньому вогні. Викладайте сирники і обсмажуйте по 2-3 хвилини з кожного боку до золотистої скоринки.
Подача. Сирники без борошна чудово смакують зі сметаною, медом або фруктами.
Корисні поради:
Якщо сир дуже вологий, можна трохи відтиснути його через марлю.
Щоб зменшити жирність, можна смажити на сухій антипригарній сковорідці або запекти в духовці (180°C, 20 хвилин).
Манку можна замінити рисовим або мигдальним борошном.
Готуйте з любов’ю та насолоджуйтесь ніжними сирниками без борошна!