сирники без борошна

Як приготувати сирники без борошна, щоб не розвалювалися? Секрет тут!

Поділитися

Сирники – це смачний і корисний сніданок, який люблять і дорослі, і діти. Якщо ви хочете приготувати їх без борошна, не хвилюйтеся – вони будуть ніжними, повітряними і триматимуть форму. До того ж, такий варіант підійде тим, хто уникає глютену або просто хоче зробити страву легшою.

Інгредієнти:

250 г сиру (краще брати середньої жирності, 5-9%)

1 яйце

1,5 ст. л. манки або кукурудзяного крохмалю

1 ст. л. цукру (або за смаком)

50 г родзинок

Дрібка солі

Ванільний цукор або кориця (за бажанням)

Олія для смаження

Читайте також: Секрет ідеальної запіканки з ковбасками – ви здивуєтеся, як це просто!

Приготування:

Підготуйте родзинки. Залийте їх гарячою водою на 10 хвилин, щоб стали м’якими, потім злийте воду і обсушіть.

Змішайте інгредієнти. В мисці розімніть сир виделкою або перебийте блендером до однорідності. Додайте яйце, цукор, манку (або крохмаль), сіль і ванільний цукор. Добре перемішайте.

Додайте родзинки і ще раз перемішайте тісто. Дайте йому постояти 10-15 хвилин, щоб манка трохи набрякла.

Формуйте сирники. Руками злегка змоченими водою сформуйте кульки, потім приплюсніть їх, щоб отримати плоскі котлетки.

Смажте. Нагрійте сковорідку з невеликою кількістю олії на середньому вогні. Викладайте сирники і обсмажуйте по 2-3 хвилини з кожного боку до золотистої скоринки.

Подача. Сирники без борошна чудово смакують зі сметаною, медом або фруктами.

Корисні поради:

Якщо сир дуже вологий, можна трохи відтиснути його через марлю.

Щоб зменшити жирність, можна смажити на сухій антипригарній сковорідці або запекти в духовці (180°C, 20 хвилин).

Манку можна замінити рисовим або мигдальним борошном.

Готуйте з любов’ю та насолоджуйтесь ніжними сирниками без борошна!