суши торт

Суші торт із червоною рибою та авокадо: покроковий рецепт

Поділитися

Для справжніх поціновувачів суші, та любителів червоної рибки пропонуємо спробувати новий рецепт суші торту, оновлення 2025 року. Наш суші торт — це дуже гарна альтернатива ролам, та ресторанним суші, яка стане окрасою як святкового столу, так і повсякденної п’ятничної вечері, допоможе зекономити час і звести до мінімуму обрізки і залишки від дороговартісних продуктів. 

Торт суші або суші торт, цей рецепт став дуже популярний у минулому році через свою легкість, доступність і приємну вартість. У часи коли доставка готових суші стає тільки дорощою, все більше людей вибирають для себе приготування суші торту в домашніх умовах, своїми силами.

Пропонуємо вам простий та смачний рецепт приготування домашнього суші торту, який точно не залишить вас байдужими.

Вам знадобиться:

  • Діаметр форми 20 см
  • 250 гр круглого рису
  • 3 листа норі
  • 1 ч л цукру
  • 1\2 ч л солі
  • 2 ст л оцту для суш або (1 ст л оцту 9% 1 ст л цукру 1/3 ч л солі 2 ст л води.)
  • 250 грам огірків
  • 200 гр авокадо
  • 350 грам червоної риби
  • 300 грам крем сиру
  • кунжут, червона ікра та листя салата  для декору

Як приготувати суші торт:

  1. Підготовка рису: Ретельно промийте круглий рис під проточною водою до прозорості. Помістіть його в сотейник з товстим дном, додайте 300 мл води, накрийте кришкою та доведіть до кипіння на середньому вогні. Від моменту закипання зменшіть вогонь до мінімуму і варіть під кришкою 10 хвилин. Потім зніміть з вогню і залиште настоятися ще 10 хвилин. 

    торт із суші
    Промиваємо рис
  2. Заправка рису: Додайте до охолодженого рису 2 ст. л. рисового оцту, 1 чайна ложка цукру, пів чайної ложки солі, та ретельно перемішайте. Якщо у вас немає рисового оцту, змішайте 1 ст. л. 9% оцту, 2 ст. л. цукру, 2 ст. л. води та 0,5 ч. л. солі, і додайте 2 ст. л. цієї суміші до рису. Дайте рису повністю охолонути. Наріжте листи норі на маленькими смужки та додайте до рису і перемішайте.

    суші торт в домашніх умовах
    Додаємо норі до рису
  3. Підготовка начинки: Наріжте огірок та авокадо невеликими кубиками. Додайте одну чайну ложку лимонного соку. Рибу також наріжте тонкими пластинками.

    як зробити суші торт
    Нарізаємо рибу
  4. Формування торта: Підготуйте форму для торта (круглу діаметром 20 см), змастіть її стінки олією. Листи норі обріжте до розміру форми.
  5. Збірка: На дно форми покладіть листя салату, зверху покладіть круглу форму щоб вона тримала всю конструкцію суші торту. Вологими руками викладіть 1/3 рису, рівномірно розподіляючи та ущільнюючи його мокрими руками. Зверху нанесіть 1/3 вершкового сиру (всього його потрібно 300 грам), потім шар рибки та авокадо. Накрийте другим шаром рису і гарно притисніть, потім знову крем сир та огірок. Далі третій шар рису і на нього крем сир, і накрийте це все гарним слоем рибки.
    торт суші
    Викладаємо слої суші торту

    торт з суші
    Викладаємо рибу зверху суші торту
  6. Завершення: Накрийте суши торт  харчовою плівкою, та гарно притисніть, поставте у холодильник на 30 хвилин, щоб він гарно пропитався. Зніміть плівку, щоб кільце фоми гарно відійшло і не поламало торт суші пройдіться по краях шпателем чи ножем. Зверху посипте торт ікрою, чи зернами білого або чорного кунжуту. Виходить суші торт майже 2 кілограми, тому вистачить на велику компанію.. Наріжте гострим мокрим ножем на порційні шматочки.
    суші торт вдома
    Накриваємо плівкою

    суші торт рецепти
    Прикрашаємо кунжутом та ікрою

Смачного!

Також, можна переглянути відео інструкцію з приготування суші торту:

Джерело