Для справжніх поціновувачів суші, та любителів червоної рибки пропонуємо спробувати новий рецепт суші торту, оновлення 2025 року. Наш суші торт — це дуже гарна альтернатива ролам, та ресторанним суші, яка стане окрасою як святкового столу, так і повсякденної п’ятничної вечері, допоможе зекономити час і звести до мінімуму обрізки і залишки від дороговартісних продуктів.
Торт суші або суші торт, цей рецепт став дуже популярний у минулому році через свою легкість, доступність і приємну вартість. У часи коли доставка готових суші стає тільки дорощою, все більше людей вибирають для себе приготування суші торту в домашніх умовах, своїми силами.
Пропонуємо вам простий та смачний рецепт приготування домашнього суші торту, який точно не залишить вас байдужими.
Вам знадобиться:
- Діаметр форми 20 см
- 250 гр круглого рису
- 3 листа норі
- 1 ч л цукру
- 1\2 ч л солі
- 2 ст л оцту для суш або (1 ст л оцту 9% 1 ст л цукру 1/3 ч л солі 2 ст л води.)
- 250 грам огірків
- 200 гр авокадо
- 350 грам червоної риби
- 300 грам крем сиру
- кунжут, червона ікра та листя салата для декору
Як приготувати суші торт:
- Підготовка рису: Ретельно промийте круглий рис під проточною водою до прозорості. Помістіть його в сотейник з товстим дном, додайте 300 мл води, накрийте кришкою та доведіть до кипіння на середньому вогні. Від моменту закипання зменшіть вогонь до мінімуму і варіть під кришкою 10 хвилин. Потім зніміть з вогню і залиште настоятися ще 10 хвилин.
Промиваємо рис - Заправка рису: Додайте до охолодженого рису 2 ст. л. рисового оцту, 1 чайна ложка цукру, пів чайної ложки солі, та ретельно перемішайте. Якщо у вас немає рисового оцту, змішайте 1 ст. л. 9% оцту, 2 ст. л. цукру, 2 ст. л. води та 0,5 ч. л. солі, і додайте 2 ст. л. цієї суміші до рису. Дайте рису повністю охолонути. Наріжте листи норі на маленькими смужки та додайте до рису і перемішайте.
Додаємо норі до рису - Підготовка начинки: Наріжте огірок та авокадо невеликими кубиками. Додайте одну чайну ложку лимонного соку. Рибу також наріжте тонкими пластинками.
Нарізаємо рибу - Формування торта: Підготуйте форму для торта (круглу діаметром 20 см), змастіть її стінки олією. Листи норі обріжте до розміру форми.
- Збірка: На дно форми покладіть листя салату, зверху покладіть круглу форму щоб вона тримала всю конструкцію суші торту. Вологими руками викладіть 1/3 рису, рівномірно розподіляючи та ущільнюючи його мокрими руками. Зверху нанесіть 1/3 вершкового сиру (всього його потрібно 300 грам), потім шар рибки та авокадо. Накрийте другим шаром рису і гарно притисніть, потім знову крем сир та огірок. Далі третій шар рису і на нього крем сир, і накрийте це все гарним слоем рибки.
Викладаємо слої суші торту Викладаємо рибу зверху суші торту - Завершення: Накрийте суши торт харчовою плівкою, та гарно притисніть, поставте у холодильник на 30 хвилин, щоб він гарно пропитався. Зніміть плівку, щоб кільце фоми гарно відійшло і не поламало торт суші пройдіться по краях шпателем чи ножем. Зверху посипте торт ікрою, чи зернами білого або чорного кунжуту. Виходить суші торт майже 2 кілограми, тому вистачить на велику компанію.. Наріжте гострим мокрим ножем на порційні шматочки.
Накриваємо плівкою Прикрашаємо кунжутом та ікрою
Смачного!
Також, можна переглянути відео інструкцію з приготування суші торту: