яблучний джем

Як приготувати яблучний джем з лимоном – ви будете вражені результатом!

Поділитися

Яблучний джем з лимоном – це просто знахідка для любителів солодкого! Його легко приготувати вдома, і ви точно будете знати, що в ньому немає жодної хімії. Він виходить ароматний, ніжний і має приємну кислинку завдяки лимону.

Що потрібно:

1,5 кг яблук (будь-яких, але краще кисло-солодких);

1 великий лимон;

700 г цукру (можна менше, якщо не любите дуже солодке);

100 мл води.

Читайте також: Як покращити якість фото на телефоні? Простий лайфхак, про який ніхто не говорить!

Як готувати:

Готуємо яблука

Яблука добре помийте, очистіть від шкірки та виріжте серединку. Потім наріжте їх шматочками або потріть на тертці. Якщо хочете, щоб джем був зовсім однорідним, можна перебити блендером.

Підготовка лимона

Лимон також потрібно добре помити, бажано обдати окропом, щоб прибрати гіркоту. Зніміть цедру (можна натерти на дрібній тертці) і вичавіть сік. Цедра дасть джему приємний аромат, а сік зробить його ще смачнішим.

Варимо джем

У каструлю налийте воду і висипте яблука. Варіть на середньому вогні 10-15 хвилин, поки вони стануть м’якими. Потім додайте цукор, сік лимона і цедру. Перемішайте й варіть ще 30-40 хвилин на слабкому вогні. Час від часу помішуйте, щоб нічого не пригоріло.

Як дізнатися, що джем готовий?

Капніть трохи джему на холодну тарілку. Якщо крапля тримає форму і не розтікається – все, можна вимикати! Якщо ще рідкуватий, варіть ще трохи.

Розливаємо в банки

Гарячий джем розлийте у стерилізовані банки, закрутіть кришками і поставте догори дном. Дайте охолонути при кімнатній температурі, а потім можна зберігати хоч у коморі, хоч у холодильнику.

Декілька порад:

Хочете менш солодкий варіант? Беріть 500 г цукру замість 700 г.

Любите спеції? Додайте трохи кориці або ванілі – буде ще смачніше!

Не любите однорідну текстуру? Залиште частину яблук шматочками.

Такий джем смакує просто неймовірно! Намастіть його на хліб, додайте в млинці або їжте просто ложкою – ніхто вас не засудить. Готуйте із задоволенням і смакуйте натуральну домашню смакоту!