Яблучний джем із корицею – це справжній смак затишку. Його можна намазувати на тост, додавати до млинців. А готувати цей джем дуже просто.
Інгредієнти:
1 кг яблук
500 г цукру
1 ч. л. меленої кориці
1 ст. л. лимонного соку
100 мл води
Читайте також: Секрет ідеальної запіканки: як зробити м’ясо соковитим, а овочі ніжними
Як приготувати яблучний джем із корицею?
Готуємо яблука
Виберіть стиглі, ароматні яблука. Чим соковитіші фрукти, тим ніжнішим буде джем.
Помийте їх, очистіть від шкірки та виріжте серцевину.
Наріжте яблука невеликими кубиками або натріть на тертці – так джем швидше загусне.
Варимо джем
У каструлю викладіть яблука, додайте воду і варіть на середньому вогні близько 15 хвилин.
Додайте цукор, перемішайте і варіть ще 20 хвилин.
Коли яблука почнуть розварюватися, додайте лимонний сік.
Додайте корицю і продовжуйте варити ще, поки джем не стане густим.
Закриваємо джем
Простерилізуйте банки – промийте їх і потримайте над парою або в духовці при 100°C.
Гарячий джем розлийте в банки, щільно закрийте кришками.
Переверніть банки догори дном, накрийте рушником і залиште до повного охолодження.
Як зберігати?
У прохолодному місці (підвал або комора) – до року.
Як використовувати яблучний джем?
Намазувати на хліб або тости.
Додавати у випічку (рулети, пиріжки, круасани).
Використовувати як соус до млинців, сирників або оладок.
Додавати в каші чи йогурти для натуральної солодкості.
Корисні поради
Якщо яблука кислі, можна додати більше цукру.
Для більш насиченого смаку додайте трохи мускатного горіха або ванілі.
Якщо джем здається рідким, варіть його довше або додайте трохи пектину.