гарбузова каша з молоком

Гарбузова каша з молоком: як приготувати ідеальний осінній сніданок

Поділитися

Гарбузова каша – це не просто страва, а справжній смак дитинства, тепла і затишку. Вона ніжна, ароматна і дуже корисна. Готується вона легко, а головне – її можна адаптувати під свій смак, додаючи різні спеції.

Які продукти потрібні?

Гарбуз – 500 г (краще брати солодкі сорти)

Молоко – 500 мл (можна замінити рослинним)

Рис або пшоно – 100 г

Цукор або мед – 2 ст. ложки (або за смаком)

Вершкове масло – 20 г

Сіль – дрібка

Кориця, ванільний цукор, сухофрукти чи горіхи – за бажанням

Читайте також: Суп із фрикадельками: простий рецепт, який підкорив тисячі господинь!

Як приготувати гарбузову кашу?

Готуємо гарбуз

Гарбуз треба почистити від шкірки і насіння. Наріжте його невеликими кубиками, щоб швидше зварився.

Варимо гарбуз

Покладіть його у каструлю, залийте водою, доведіть до кипіння і варіть 15-20 хвилин. Потім розімніть його виделкою або перебийте блендером – так каша буде ніжнішою.

Додаємо молоко і крупу

Влийте молоко в каструлю з гарбузом. Додайте добре промиту крупу (рис або пшоно). Перемішайте і варіть на маленькому вогні ще 15-20 хвилин, поки крупа не стане м’якою.

Додаємо смак

Додайте сіль, цукор або мед. Для аромату – трохи ванільного цукру чи кориці. Все добре перемішайте.

Фінальний штрих

Як тільки каша стане густою і ніжною, додайте вершкове масло. Нехай воно розтане і зробить страву ще смачнішою.

Подача

Розлийте кашу в тарілки і посипте горіхами, сухофруктами або тертим шоколадом – так буде ще смачніше!

Якщо ви ще не пробували готувати її вдома – обов’язково зробіть це!